Pentru sistemul de management integrat: Un milion de lei, pentru a scoate un teren din fond forestier

Pentru sistemul de management integrat: Un milion de lei, pentru a scoate un teren din fond forestier
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, 29 octombrie, etapa premergătoare finalizării documentaţiei necesare cererii de finanţare pentru proiectul „Sistem integrat de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi”. Aleşii au aprobat investiţia sumei de 1.042.286 de lei pentru împădurirea unui teren cu o suprafaţă de 20 de hectare, pe teritoriul comunei Valea Mărului, investiţie necesară pentru a compensa scoaterea unui teren de cinci hectare din fondul forestier.

Din această sumă, 15.000 de lei reprezintă costul documentaţiei de scoatere definitivă din fondul forestier a suprafeţei de 5,36 de hectare, pentru realizarea instalaţiei de tratare mecano-biologică cu recuperare de energie, 259.408 lei reprezintă valoarea taxei pe care Consiliul Judeţului o va depune în Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică, iar 768.878 de lei reprezintă cheltuielile de împădurire şi întreţinere a arborilor până când aceştia vor deveni masivi.

Totodată, a fost aprobată şi o hotărâre prin care suprafaţa de 20 de hectare, pe care se va împăduri, este cerută oficial Consiliului Local Valea Mărului. Nu în ultimul rând, a fost aprobată asocierea Consiliului judeţului Galaţi cu Primăria Matca, în vederea acceptării acesteia în Asociaţia Ecoserv, care va depune cererea de finanţare.

Consiliul Judeţului a pierdut, în exerciţiul bugetar 2007-2013, finanţarea sistemului de management integrat tocmai pentru că nu fusese scos terenul cu pricina din fondul forestier.

Citit 1607 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 01:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.