CÂINII DIN CURŢILE gălăţenilor vor fi STERILIZAŢI. IATĂ când va fi demarat proiectul

CÂINII DIN CURŢILE gălăţenilor vor fi STERILIZAŢI. IATĂ când va fi demarat proiectul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După cum anunţam într-un articol anterior, Serviciul Public Ecosal lucrează la un proiect laolaltă cu fundaţia Vier Pfoten, pentru sterilizarea câinilor din curţile oamenilor. Proiectul este încă în chinurile facerii, iar potrivit şefului Ecosal, reprezentanţii Vier Pfoten vor putea începe sterilizarea abia din 2016.

„În acest moment echipele mobile ale Vier Pfoten sunt angrenate în alte zone ale ţării şi abia de la anul, dacă vor fi disponibile, să vină şi la Galaţi. Trebuie să mergem la cauză, dublată de o campanie de conştientizare. Vier Pfoten vrea să ne ajute cu sterilizarea câinilor din curţile oamenilor, pentru că de aici provin majoritatea câinilor fără stăpân. Încă lucrăm la proiect, purtăm discuţii şi cu primarul. Noi va trebui să punem la dispoziţie cabinetele noastre medical-veterinare”, ne-a explicat directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Fundaţia Vier Pfoten este dispusă să înceapă sterilizarea, dar cu o singură condiţie, respectiv ca municipalitatea gălăţeană să nu eutanasieze câinii fără stăpân, chiar şi în cazul în care Justiţia va hotărî să respingă definitiv cererea de anulare a normelor de aplicare a legii 258/2013.

Primăria proiectează în acest moment un nou padoc, în apropierea Combinatului, pe un teren de aproape un hectar.

Foto-arhivă

Citit 2334 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2015 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.