Între EŞEC şi bucuria copiilor: În ce obiective de AGREMENT a investit Primăria Galaţi

Între EŞEC şi bucuria copiilor: În ce obiective de AGREMENT a investit Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Local şi Primăria stau între umbra eşecului cu Plaja Dunărea, care îşi aşteaptă concesionarii, şi între bucuria celor mici care au avut parte, în 2015, de două parcuri modernizate, respectiv Orăşelul Copiilor şi Faleza Copiilor.

Orăşelul Copiilor a beneficiat de o modernizare în valoare de 3,39 milioane lei (TVA inclus). Din suprafaţa totală de 11.000 mp, 6.260 mp sunt spaţii verzi, întreţinute de un sistem de irigaţii automat. Există zone de joacă pentru copii de 1 - 5 ani, 6 - 12 ani şi 11 - 15 ani, tiroliană, teren sport şi zonă fitness, bănci, coşuri gunoi, cişmele apă şi două fântâni arteziene.

Faleza Copiilor a costat aproximativ un milion de lei cu TVA inclus, de la bugetul local, şi este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 12 ani.

Tot la domeniul relaxare putem spune că intră şi parcurile de cartier, împărţite în două loturi, aflate în curs de realizare şi de care se vor bucura cei mici, dar şi cei mari, care abia aşteaptă să joace un tenis de masă în aer liber. Potrivit Primăriei Galaţi, primul lot de zece locuri de joacă este deja realizat sută la sută, iar cel de-al doilea lot, tot de zece, este realizat 40 la sută. Fiecare lot de zece locuri de joacă are o valoare de 3,7 milioane de lei.

Dacă la domeniul parcuri, Consiliul Local şi Primăria au oarece succese, nu la fel se poate spune şi la domeniul plajă. Plaja Dunărea a fost închisă în 2014, iar Consiliul Local nu a reuşit, în 2015, să gândească nici un proiect bine pus la punct pentru modernizarea ei, chiar dacă ni s-a promis acest lucru, dar nici nu a reuşit să atragă concesionari sau investitori. Plaja Dunărea a oferit, mulţi ani la rând, acelaşi peisaj dezolant, cu vopseaua scorojită, pavimentul ciobit, duşuri ruginite.

Pe 25 iunie 2015, Consiliul Local a aprobat concesionarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren şi a unor construcţii din incinta bazei de agrement Plaja "Dunărea". Licitaţia a fost stabilită pentru 3 august 2015, dar a fost amânată pentru 17 august 2015. Apoi, a mai fost o amânare, pentru septembrie, când ar fi trebuit să aibă loc licitaţia publică deschisă pentru concesionare, numai că procedura a fost amânată din nou, pentru că nu a fost depusă nicio ofertă, deşi s-au cumpărat nu mai puţin de şapte caiete de sarcini. În ultimă instanţă, a fost amânată pe termen nedeterminat. De altfel, prea strălucit nu arată nici Lacul Vânători, iar dacă nu se ia rapid o hotărâre ar putea avea aceeaşi soartă ca a Plajei. La Lacul Vânători poţi vedea un luciu de apă, pădure, dar şi zeci de căsuţe în paragină, fără apă curentă şi energie electrică.

Citit 2266 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2016 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.