PNL vrea, la ALEGERILE LOCALE din vară, o nouă abordare, dar cu oameni vechi

PNL vrea, la ALEGERILE LOCALE din vară, o nouă abordare, dar cu oameni vechi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Copreşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a promis, ieri, într-o conferinţă de presă, o nouă abordare a echipelor de candidaţi la alegerile generale locale de anul acesta, în care puterea să fi preluată de o nouă generaţie politică. Cu toate acestea, potrivit liberalului, pe lista consilierilor judeţeni se află toţi parlamentarii, printre care şi el.

"Puterea trebuie să o preia o nouă generaţie. Vă asigur că echipa noastră de consilieri este formată din mulţi oameni noi. Cred că e important să îi analizăm pe cei ce sunt în prezent, să vedem ce au făcut, ce nu au făcut, măsura în care s-au implicat sau nu şi cred că vom promova o echipă nouă, cu precădere la municipiu. Galaţiul are nevoie de o nouă abordare", a declarat Victor Paul Dobre.

Întrebat dacă este interesat de funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, acesta a spus că nu a candidat niciodată la vreo funcţie fără să stea de vorbă cu colegii săi, iar până în acest moment nu a fost nicio consultaţie în acest sens. "Am avut o acţiune la începutul lunii septembrie şi am făcut un inventar cu cei care doresc să candideze, iar la Consiliul Judeţean suntem toţi parlamentarii, inclusiv eu. Mai departe, e greu să vă spun. Preşedintele este ales altfel, nu este vot direct, va fi ales dintre consilieri. Prima condiţie pentru cineva care vrea să candideze la funcţiile de preşedinte sau vicepreşedinte este să fie pe lista de consilieri judeţeni şi să fie ales. Vom decide lista de consilieri judeţeni, dar procedura o vom demara după ce vom stabili toţi candidaţii la primării", a mai declarat copreşedinte PNL Galaţi.

Până în acest moment, 48 de liberali şi-au depus candidatura pentru Consiliul Judeţului şi 69 pentru Consiliul Local Galaţi.

Potrivit lui Dobre, PNL Galaţi îşi propune să câştige Primăria municipiului Galaţi, cu Nicuşor Ciumacenco, să păstreze cele 23 de primării din judeţ care au primari liberali, dar şi câştige altele, precum şi să obţină majoritatea în Consiliul Judeţului şi funcţia de preşedinte al CJ.

Citit 3281 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.