Reabilitare de sute de miliarde pentru DJ 251 Galaţi – Tecuci

Reabilitare de sute de miliarde pentru DJ 251 Galaţi – Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac, a semnat, joi, cu Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a DJ 251 Galaţi-Tecuci. Acesta este cel de-al doilea proiect ce se va realiza prin Planul Operaţional Regional (după reabilitarea DJ 253 Cudalbi-Băleni).

Proiectul, care presupune modernizarea şi reabilitarea a circa 30 de km (asfaltare, reabilitarea reţelelor, a zece poduri etc.) va aduce beneficii pentru cinci localităţi – Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi.

În total, valoarea proiectului este de aproximativ 700 de miliarde de lei vechi, mai exact, 69.945.038,79 lei, din care 57.665.817 lei – grant şi 1.226.800 lei – cofinanţarea CJ Galaţi.

Lucrarea se va desfăşura pe o perioadă de 23 de luni, iar beneficiarii direcţi ai proiectului sunt transportatorii locali sau în tranzit care au destinaţii spre judeţele Vrancea sau Brăila, inclusiv spre Republica Moldova prin vama Giurgiuleşti, dar şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Galaţi, precum şi operatorii de turism şi de servicii conexe.

Prezent la Galaţi, secretarul de stat Răzvan Murgeanu a reamintit faptul că, pentru sprijinirea administraţiilor locale, Guvernul a decis alocarea a 30 la sută din valoarea lucrării, în avans, faţă de 15 la sută, cât se aloca până acum.

Totodată, Murgenu a reiterat şi intenţia Guvernului de a propune, în octombrie, Comitetului de Monitorizare a POR, realocarea a circa 300 de milioane de euro de la axa 4.2 (refacerea siturilor industriale), pe care nicio administraţie nu a solicitat fonduri pentru refinanţarea altor axe, precum cele privind turismul  sau reabilitarea monumentele istorice (axele 5.1 şi 5.2).

Citit 2205 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.