Râsu'-plânsu' pe forumul Primăriei

Râsu'-plânsu' pe forumul Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Forumul Primăriei municipiului Galaţi este locul în care cetăţenii îşi spun păsurile. Chiar dacă toate sesizările primesc, iniţial, răspunsul stereotip „sesizarea dvs. a fost înregistrată şi va fi dată spre soluţionare Direcţiei…”, unele primesc ulterior şi răspunsuri documentate. Puţine dintre sesizări sunt însă şi rezolvate favorabil, dacă stăm să verificăm răspunsurile administraţiei locale.

Însă faptul că gălăţenii au un loc unde să se plângă de diverse aspecte ale oraşului, situaţii care nu pot fi rezolvate decât de Primărie, demonstrează, pe de o parte, că oamenii încă mai au încredere în autorităţi şi, pe de altă parte, că suntem o naţiune cu foarte multe şi foarte variate probleme…

Ce ne macină cel mai tare?

Verificând sesizările primite, am încercat să facem un top al nemulţumirilor gălăţenilor. Şi nu doar de amuzament, ci în primul rând ca „temă de casă”, pe viitor pentru administraţia locală, atunci când vine vorba despre proiecte prioritare pentru comunitate…

Cele mai multe sesizări către Primărie se referă (în ordinea numărului de mesaje) la: câinii fără stăpân, maşini vechi abandonate pe domeniul public, starea drumurilor, condiţiile de transport în comun, construcţii la parterul blocurilor, tăierea copacilor, repartizarea locuinţelor ANL, prezenţa şi/sau absenţa semnelor de circulaţie etc.

Şi-a îngropat câinele în curtea blocului!

Fiecare mesaj are date clare cu privire la locul în care se află problema respectivă, momentul în care s-a întâmplat etc. Printre sesizări se află însă şi mesaje interesante.

În top poate fi pusă următoarea sesizare: „Proprietarul apartamentului… a solicitat acum aproximativ un an semnături de la ceilalţi locatari pentru o extindere cu balcon în spaţiul exterior. Aceasta, fără acordul nostru şi fără autorizaţie, a mai executat o scară enormă la balcon, o platformă betonată uriaşă, a împrejmuit cu plasă tip armatură aproximativ 90 la sută din suprafaţa spaţiului verde aferent blocului, care este destul de generos. La toate solicitările noastre de a ne permite şi noua accesul în spaţiul verde, răspunde că a vorbit cu primarul şi că are soţul bolnav şi i-a dat voie să ţină închis ca să nu intre hoţii”.

„În noaptea zilei de 19 iunie 2009 a culminat prin îngroparea câinelui de aproximativ 70 kg în spaţiul verde, lângă plopul din colţ, unde se află parcarea din spatele blocului, a mascat cu un arbust plantat a doua zi, câteva floricele, a greblat, într-un colt plin de umbră, în timp ce în rest domină buruienile”.

Vă imploram ajutaţi-ne să rezolvăm asemenea teroare şi scăpaţi-ne de cadavrul câinelui, ce nu poate fi decât o bombă biologică pentru sănătatea noastră, a tuturor. ADĂUGARE: Datorită mirosului emanat din locul respectiv, a smuls arbustul şi floricelele apoi a depozitat moloz deasupra şi a împrăştiat iarbă uscată deasupra locului unde a fost îngropat câinele.”.

Nu ştim cum au cântărit vecinii câinele ca să ştie clar că defunctul patruped avea fix 70 de kg, treaba este că Primăria a luat măsuri. Ca atare, apare şi răspunsul administraţiei: „s-a dispus desfiinţarea accesului din apartament în spaţiul verde, demolarea scărilor şi a platformei betonate, eliberarea spaţiului verde şi aducerea terenului la starea iniţială”.

Treaba este că Primăria nu spune nimic de câine! Ce s-a întâmplat cu el - rămâne un mister! 

Întrebări la mişto cu răspunsuri serioase

Dar gălăţenii au şi alte sesizări care stârnesc hazul, deşi în câteva cazuri putem spune că este vorba despre tradiţionalul „Haz de necaz”.

De pildă, un abonat al forumului întreabă naiv ce trebuie să facă pentru a-şi procura un semn de „oprirea interzisă”, de vreme ce astfel de semne există „în spatele blocului E9, pe bd.G. Coşbuc, în faţa Biroului Executorului Judecătoresc XXX, în capăt de garaje (…)”  şi pe „strada Leonida Zamfirescu Eliza, în faţa unei case”.

Un alt cetăţean întreabă Primăria ce autorizaţii îi trebuie pentru a amenaja, la un parter de bloc, într-o fostă croitorie, un magazin de vânzare de vin!

Toate au acelaşi răspuns serios şi stereotip: „Sesizarea dvs. a fost înregistrată şi va fi dată spre soluţionare Direcţiei …”

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.