Războiul panourilor publicitar-electorale continuă

Războiul panourilor publicitar-electorale continuă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei din partea cabinetului deputatului PD-L Mihail Boldea, „autorităţile locale şi primăria Galaţi continuă să încalce prevederile legilor în vigoare, ignorând cu bună ştiinţă panourile amplasate ilegal pe spaţiile verzi din municipiu. Deşi amplasarea ilegală pe spaţiul verde a zeci de panouri electorale a fost reclamată în perioada alegerilor europarlamentare, nicio autoritate nu a luat vreo măsură în acest sens”.

„Mai mult, acestea [panourile] nu au fost dezafectate la încheierea turului de scrutin, ci au fost transformate în suport publicitar probabil pentru clientela politică a conducerii Primăriei Galaţi, nesocotind cu reacredinţă nevoile cetăţenilor de a beneficia de spaţiile verzi ale oraşului”.

„Reamintim faptul că viceprimarul Ciumacenco declara în perioada campaniei electorale că «panourile PSD sunt amplasate legal, cu autorizaţie. Celelalte panouri sunt amplasate cu avizul Primăriei şi pentru ele partidele nu plătesc nimic, pentru că este vorba despre un afişaj de doar 30 de zile, în perioada campaniei electorale»”. 

„Se pare că domnul viceprimar a uitat şi ce a declarat, şi ce a promis că va face, şi anume ridicarea panourilor după încheierea campaniei electorale”.

„În Galaţi sunt încă amplasate câteva zeci de panouri care, deşi nu posedă autorizaţie, au încheiate contracte de publicitate cu agenţi economici. În aceasta situaţie se află panourile amplasate pe străzile: Brăilei, Siderurgiştilor, Ţiglina, Milcov, George Coşbuc, Dunărea, Doja, Tecuci etc”.

Comunicatul se încheie cu solicitarea deputatului Mihail Boldea, către primărie, de a explica „modul în care au fost încheiate contractele de publicitate folosind suporturile ilegale şi de a justifica banii încasaţi în acest mod”.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a replicat: „este inexact ce se spune în comunicatul de presă. Nu avem panouri fără autorizaţie în oraş”.

În plus, viceprimarul a spus că nu va renunţa la obiectivul pe care şi l-a propus: acela de a desfiinţa toate panourile publicitare de pe strada Brăilei, până la sfârşitul acestui an. În locul acestora, pe scuar, se vor amenaja spaţiile verzi şi… fântâni arteziene, a mai dezvăluit Ciumacenco.

Citit 630 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.