Consiliul Judeţean Galaţi este legal constituit! Curtea de Apel îngroapă circul politic

Consiliul Judeţean Galaţi este legal constituit! Curtea de Apel îngroapă circul politic
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi este legal constituit, iar preşedintele Costel Fotea şi vicepreşedinţii Gigel Istudor şi Florinel-Petru Gasparotti au fost aleşi legal din rândul consilierilor, au decis, ieri, magistraţii Curţii de Apel. Instanţa superioară a admis recursul formulat de CJ la hotărârea Tribunalului Galaţi, care dispusese, pe 10 august, anularea hotărârii de constituire a Consiliului Judeţean, dar şi pe cele privind alegerea preşedintelui şi celor doi vicepreşedinţi.

"În dosarul nr. 2686/121/2016 s-a respins ca inadmisibil recursul împotriva dispoziţiei din sentinţă privind obligarea pârâţilor la adoptarea unei hotărâri de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului. S-a respins excepţia inadmisibilităţii recursului, în ce priveşte dispoziţia din sentinţă referitoare la anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Galaţi nr. 119/2016, ca nefondată. S-a admis recursul declarat de U.A.T. Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi. S-a casat în parte sentinţa recurată şi în rejudecare: s-a respins ca nefondată cererea de anulare a H.C.J. nr. 119/2016, nr. 120/2016 şi nr. 121/2016. Au fost menţinute dispoziţiile sentinţei privind respingerea excepţiilor lipsei de obiect şi a prematurităţii. Definitivă”, ne-a comunicat, ieri, Biroul de Presă al Curţii de Apel Galaţi.

Decizia instanţei confirmă "verdictul" prof. Coman-Kund

Reamintim că, în luna august, când războiul declanşat între taberele politice din Consiliul Judeţean împiedica buna funcţionare a CJ (întrucât PNL susţinea că "forul legislativ" funcţionează ilegal şi toate hotărârile adoptate sunt nule, iar PSD susţinea contrariul), „Viaţa liberă” a apelat la doctorul în drept Liviu Coman-Kund (reputat fost înalt funcţionar public şi cadru universitar), pentru a-şi expune un punct de vedere cu privire la Consiliul Judeţean i(legal). Expertul în administraţie a arătat argumentat, pe lege, că gălăţenii au un for deliberativ legal constituit şi funcţional! Fapt confirmat, ieri, de Curtea de Apel Galaţi.

După cum aţi putut afla din seria de articole publicate de „Viaţa liberă”, haosul politico-administrativ din Consiliul Judeţean a fost generat de PSD şi aliaţii săi, care au decis să nu-i valideze mandatul de ales fostului primar Marius Stan, acţiune pe care profesorul Coman Kund a catalogat-o „o şicană absurdă, fără miză, care a generat o avalanşă de efecte”. Ulterior, opoziţia din Consiliu, reprezentată de PNL, căreia i s-a alăturat, la un moment dat, şi PMP, a exploatat acest scandal, ajungând la boicotarea şedinţelor şi blocarea activităţii forului.

CITEŞTE ŞI:

Un expert în administraţie anulează controversele! Dr. Coman-Kund, despre Consiliul Judeţean (i)legal 

Hotărârea de CONSTITUIRE a Consiliului Judeţean Galați, ANULATĂ! Justiţia îi dă dreptate fostului primar MARIUS STAN

Fostul primar al Galațiului MARIUS STAN, ”executat” politic (FOTO)

Citit 4008 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.