Liderii USR Galaţi au fost DEMIȘI, iar filiala DIZOLVATĂ | Partidul a murit încă din faşă

Liderii USR Galaţi au fost DEMIȘI, iar filiala DIZOLVATĂ | Partidul a murit încă din faşă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La doar câteva zile după ce conducerea USR Galaţi a fost oficial confirmată - CLICK AICI PENTRU DETALII, liderii de la Bucureşti ai partidului au hotărât demiterea şefilor locali şi desfiinţarea organizaţiei de la Galaţi. O surpriză de proporţii, chiar în prag de campanie electorală, care a generat un val de critici pe reţelele de socializare, din partea mai multor (foşti) membri ai USR Galaţi, care spun că se simt folosiţi, după ce au investit timp şi au strâns mii de semnături de susţinere pentru partid. Anunţul demiterii lui Florin Staicu (preşedintele USR) şi a lui Radu Oprea (vicepreşedintele partidului) a fost făcut, luni seară, pe Facebook, de către Florin Grigorescu, coordonatorului USR pe Regiunea Sud-Est.

„USR, prin Biroul Naţional şi Comisia de etică şi-a construit o impresie solidă că USR Galaţi a pornit pe o direcţie, cel puţin parţial, diferită de cea a partidului. Simbolic vorbind, cascheta liderilor purta o siglă personală mai degrabă decât sigla USR. Iar asta a fost un factor de risc major pentru USR”, a scris, pe Facebook, Florin Grigorescu, anunţând totodată desfiinţarea filialei gălăţene.

Florin Grigorescu

Ceea ce nu a precizat în postare coordonatorul USR pe Regiunea Sud-Est, dar ne-a confirmat, ieri, la telefon, este că lui Radu Oprea i se reproşează apropierea, din 2012, de Nicuşor Ciumacenco, printre altele. Cei cu putere de decizie din USR consideră că Nicuşor Ciumacenco, etichetat „traseist” în unele medii, a cărui reputaţie a fost afectată de alegerile sale politice, s-ar putea reflecta asupra lui Radu Oprea.

„Orice semn de şubrezire ne provoacă o reacţie abruptă (…) Este adevărat că decizia aceasta nu ne avantajează pe termen scurt, dar am preferat să ne tăiem acum o mână decât să dispărem cu totul peste un an. Radu Oprea are calităţi incontestabile de antreprenor şi lider de opinie, dar cu această versatilitate şi fluiditate cu care s-a mişcat în mediile politice şi de afaceri poate fragiliza USR la Galaţi (…) Au muncit politic în teren, dar nu am văzut contopire cu spiritul USR. Rezonanţa este foarte importantă”, ne-a declarat Florin Grigorescu.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Staicu, preşedintele USR până luni, acestuia i se reproşează că nu a ţinut organizaţia unită.

Candidaturile la parlamentare, mărul discordiei?

În replică, Radu Oprea ne-a declarat că, în opinia sa, decizia de demitere a şefilor filialei gălăţene şi de desfiinţare a acesteia a fost adoptată pe fondul unor dispute interne generate de candidaturile la parlamentare. Acesta ne-a spus că Florin Staicu îşi exprimase intenţia de a candida pentru Camera Deputaţilor, iar el - pentru Senat.

„Pot să bănuiesc că ei nu au vrut să ne lase pe noi să candidăm. Se sincronizează lucrurile foarte logic acum, când privesc în urmă. Cariera mea depinde de cât de bună este imaginea lui Nicuşor Ciumacenco? Este absurd! Clotilde Armand a spus clar, când a venit la Galaţi, că filialele stabilesc candidaţii. Totul s-a rupt în momentul în care a fost pusă problema candidaturilor. Tind să cred că nici Clotilde Armand şi nici Nicuşor Dan nu au primit toate detaliile pe acest subiect. Noi nu am fost chemaţi să ne expunem un punct de vedere înainte de a fi luată această hotărâre. Cel mai grav este că membrilor li s-a făcut o nedreptate. După ce au muncit şi investit încredere, au fost dezamăgiţi”, ne-a declarat Radu Oprea, care a subliniat că o astfel de decizie s-a aplicat şi în cazul altor filiale din ţară.

Foştii membri ai USR spun că este posibil ca, la Galaţi, să candideze tocmai Florin Grigorescu, gălăţean de origine, dar care locuieşte în Bucureşti de mai mulţi ani. Coordonatorul USR pentru Regiunea Sud-Est nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest fapt, spunându-ne că „este greu să dezvălui acest lucru”. Florin Grigorescu a precizat că zilele acestea vor fi puse bazele unei noi filiale.

Citit 8741 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 18:58

21 comentarii

 • postat de ELLA
  Joi, 20 Octombrie 2016 17:11
  89.137.139.***
  Care sint prosti sa puna botul...
  0
  3
  Raportează
 • postat de sorinacio gl.
  Joi, 20 Octombrie 2016 09:26
  82.137.12.***
  Vai, ce nenorocire!
  0
  5
  Raportează
 • postat de furculision
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 22:59
  82.78.253.***
  Daca cel care a strans semnaturile nu mai e "valabil", semnatura mea mai este?...

  Renuntati si la semnaturile noastre dupa ce i-ati demis?!?...

  Liviu Mihaiu, bun prieten din tinerete al lui Nicusor Stan, are doar statut de sustinator al USR, sau e deja membru?!?!...

  Sustinatorii care semneaza pot fi de la alte partide?!?...
  3
  6
  Raportează
 • postat de oliver
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 20:26
  82.137.8.***
  Trebuie mult efort ptr o filtrare corespunzatoare si electoratul galatean trebuie sa spere ca natiunea ar putea iesi la liman.Este o nota proasta data orasului nostru si de asemeni un avertisment ptr oportunistii infiltrati in aceasta formatiune nou infiintata care se vrea a fi curata iar dezamagirea mea a fost aceea ca deja pe Galati aparuse un senator p s d care urma sa candideze la parlamentare.
  6
  9
  Raportează
 • postat de Ale(r)gător
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 17:14
  93.122.251.***
  Cata naivitate la unii! E clar ca partidul asta este constituit numai pentru a dezorienta electoratul iar unii au si pus botul.
  8
  12
  Raportează
 • postat de e bine asa
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 17:10
  89.136.187.***
  sint sigur ca aceasta conducere a usr galati a derapat. e corect ca s-a taiat raul din radacina. asa trebuie; cu sferturi sau jumatati de masura nu se schimba nimic in bine.
  5
  11
  Raportează
 • postat de Votantul
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 15:57
  92.80.128.***
  Eu aveam indoieli serioase cu privire la anumiti domni din sanul filialei. Cred ca desfiintarea a fost tratamentul de soc, cel mai sanatos. Pacat ca nu s-a aplicat mai devreme.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Mihai
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 15:47
  92.80.128.***
  Raspunsul il vom avea dupa ce vom vedea natura reconstructiei filialei la Galati si politica USR la nivel de ani. Oricum atipic si riscant ce a facut USR national. Poate pentru scopul cel bun. Uneori e mai costisitor sa faci ce e bine decat sa tolerezi controlat un rau.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Mara G.
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 15:05
  92.80.128.***
  Sunt convinsa ca e nevoie de mai multe informatii inainte sa o luam cu "toti sunt o apa si un pamant". Deocamdata nu stim decat ca filiala s-a desfiintat. Ori asta poate fi deopotriva un semn bun sau nu.
  Ce stim sigur e ca acest pas de dizolvare, pragmatic vorbind, e contraindicat in plina campanie, deci trebuie sa fi fost motive intemeiate.
  Daca sunt motivele cele bune atunci: respect!
  4
  14
  Raportează
 • postat de trofin alexandru
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 14:43
  5.13.201.***
  mie mi se pare ca e ca in vorba :hotul striga hotul!
  2
  10
  Raportează
 • Miercuri, 19 Octombrie 2016 14:21
  79.116.97.***
  Vad ca se discuta fara a se tine cont de cateva fapte reale. Filiala de la Galati a fost constiutita statutar, iar alegerile pentru stabilirea liderilor au fost corecte fara existe contestatii. Dupa cateva zile, am fost anuntati pe Facebook (pe un grup de comunicare intern) ca filiala este desfiintata deoarece directia este una gresita, fara a se preciza clar care sunt motivele.
  Pentru functia de Presedinte au fost doi candidati Marian Dumitru (un galatean stabilit in Bucuresti, revenit in Galati si care a facut parte din USB sector 5) si Florin Staicu. Presedinte a fost ales Florin Staicu la o diferenta semnificativa de voturi. Ulterior, Marian Dumitru,care de la inceput a avut sustinerea tacita din partea lui Florin Grigorescu, a facut un pas in spate spunand ca se retrage. Aici este momentul cheie.
  Statutul spune ca propunerile pentru candidatii la alegeri vin din partea filialei locale si exista riscul (asa cum a subliniat Florin Grigorescu in articol) sa fie propus de filiala "cine nu trebuie" (nota autorului). Si atunci s-a decis desfiintarea care s-a facut in scurt timp, astfel incat pana la data depunerilor sa fie alcatuita o noua filiala iar procedura de propunere sa se desfasoare in directia dorita.
  Singurele activitati desfasurate de filiala in timpul scurt avut la dispozitie au fost de ordin organziatoric, precum si campania de strangere de semnaturi (4270). Alte initiative publice nu au avut loc astfel incat sa existe supozitii de vreo directie gresita.
  8
  8
  Raportează
 • postat de Cineva
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 13:51
  5.2.205.***
  Treaba e simpla. Lupta pt ciolan adica postul de deputat posibil la Galati. Bucurestiul/Florin Grigorescu a vrut sa-si impuna omul un anume Marian Dumitru, realizator de emisuni cancan pe N24. Florin Staicu se ocupa de organizarea filialei de mai mult timp si dorea sa fie presedinte. Florin Staicu nu are un trecut politic, nu ai ce s-ai reprosezi. Cum il indepartezi? Pai il primesti pe Radu Oprea in partid, care are un trecut politic. De ce l-ai primi pe Radu Oprea cu un trecut politic neconform USR? Simplu pt a da in Staicu ca l-a sustinut. Si cum il sustine Staicu pe Oprea ? Pai are nevoie de ajutor(voturi ale membrilor) sa castige alegerile din filiala. A castigat Staicu alegerile din filiala ca presedinte, iar acum se desfiinteaza filiala fix in ziua cand s-au realizat cele 200k de semnaturi. Joc amatoresc facut de USR cand putea de la bun inceput sa-si impuna oamenii si sa zica cine va conduce filiala. Niciodata Staicu sau Oprea nu vor reprezenta la alegeri USRul. ASTA ESTE USR, cu nimic mai prejos decat celelalte partide.
  7
  19
  Raportează
 • postat de Primarul
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 13:40
  188.25.233.***
  Super tare! Deci daca am inteles bine, baiatasul asta din poza de plange acum vroia sa il puna pe Ciumi-san pe listele USR? Si apoi se mira ca cei din conducerea centrala l-au trimis sa lucreze ca portar la cabinetul lui Ciumi-san? La cat tupeu are asta e bun de parlamentar! Chiar ministru l-as vedea! E cu soricul maxim asta! Bun baiat! Eu il vreau pe dl din poza pe liste si ministru in plus va rog! E de viitor! Putem dormi linistiti....Ciumi-san si baiatul din poza ne vegheaza! PS Uite ca Ciumi-san isi are numele legat si de USR....dl Borbely,UDMRul...haideti va rog cu Ciumi-san si pe listele voastre!!!! Asa putem fi siguri ca samuraiul a trecut prin toate partidele! Koszonom!
  4
  10
  Raportează
 • postat de Bubico
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 08:25
  109.103.134.***
  Toti, o apa si-un pamant!
  10
  19
  Raportează
 • postat de Pavel
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 08:01
  5.13.171.***
  Inca odata in plus se dovedeste ca USR este un partid curat,care vor oameni noi,care nu au facut politica!
  13
  28
  Raportează
 • postat de Oviss
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 06:52
  82.76.9.***
  Ați început să vă mâncați?
  Tot sânge de roman trece prin sângele vostru ! De ce nu a fost demis Radu Oprea înainte de strângerea semnăturilor? Cu fapte ca acestea o să vă voteze lumea peste 25 de ani !
  12
  23
  Raportează
 • postat de fan usr
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 04:23
  89.136.187.***
  orice inceput e greu si tocmai de aceea lucrurile trebuiesc facute bine. cred ca aceasta dizolvare a filialei galati a usr e justificata pe deplin.
  8
  23
  Raportează
 • postat de Doru
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 02:08
  109.166.138.***
  Teatru
  6
  15
  Raportează
 • postat de Adi de la zGalati
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 01:06
  82.29.35.***
  Ce va mai place la ciolan nebunilor se si vedeau senatori ,deputați asta este țelul
  9
  20
  Raportează
 • postat de Stănică Ambrinoc
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 00:46
  92.82.184.***
  Florin Grigorescu, noi ţi-am întins o mână şi ne-am fript la degete !
  Staicu şi Oprea sunt nişte domni, le datorezi scuzele tale, publice.
  14
  15
  Raportează
 • postat de Esperantza
  Miercuri, 19 Octombrie 2016 00:41
  82.76.10.***
  Atentie mare Viata Liberă: Partidul nu a murit din fașă, și nici filiala lui! Rectificați titlul, altfel dezbinați populația și electoratul.
  Nici filiala nu s-a dizolvat, ci doar membrii acestora. Este o răfuială în interiorul partidului care se va rezolva.
  Eu voi vota oricum cu ei pentru că alte șanse, cel puțin pe plan local, nu avem deocamdată!
  Ar fi un blestem pentru gălățeni să nu aibă o filială a USR aici la noi. Înseamnă că ne merităm soarta!
  14
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.