Liderii USR Galaţi au fost DEMIȘI, iar filiala DIZOLVATĂ | Partidul a murit încă din faşă

Liderii USR Galaţi au fost DEMIȘI, iar filiala DIZOLVATĂ | Partidul a murit încă din faşă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

La doar câteva zile după ce conducerea USR Galaţi a fost oficial confirmată - CLICK AICI PENTRU DETALII, liderii de la Bucureşti ai partidului au hotărât demiterea şefilor locali şi desfiinţarea organizaţiei de la Galaţi. O surpriză de proporţii, chiar în prag de campanie electorală, care a generat un val de critici pe reţelele de socializare, din partea mai multor (foşti) membri ai USR Galaţi, care spun că se simt folosiţi, după ce au investit timp şi au strâns mii de semnături de susţinere pentru partid. Anunţul demiterii lui Florin Staicu (preşedintele USR) şi a lui Radu Oprea (vicepreşedintele partidului) a fost făcut, luni seară, pe Facebook, de către Florin Grigorescu, coordonatorului USR pe Regiunea Sud-Est.

„USR, prin Biroul Naţional şi Comisia de etică şi-a construit o impresie solidă că USR Galaţi a pornit pe o direcţie, cel puţin parţial, diferită de cea a partidului. Simbolic vorbind, cascheta liderilor purta o siglă personală mai degrabă decât sigla USR. Iar asta a fost un factor de risc major pentru USR”, a scris, pe Facebook, Florin Grigorescu, anunţând totodată desfiinţarea filialei gălăţene.

Florin Grigorescu

Ceea ce nu a precizat în postare coordonatorul USR pe Regiunea Sud-Est, dar ne-a confirmat, ieri, la telefon, este că lui Radu Oprea i se reproşează apropierea, din 2012, de Nicuşor Ciumacenco, printre altele. Cei cu putere de decizie din USR consideră că Nicuşor Ciumacenco, etichetat „traseist” în unele medii, a cărui reputaţie a fost afectată de alegerile sale politice, s-ar putea reflecta asupra lui Radu Oprea.

„Orice semn de şubrezire ne provoacă o reacţie abruptă (…) Este adevărat că decizia aceasta nu ne avantajează pe termen scurt, dar am preferat să ne tăiem acum o mână decât să dispărem cu totul peste un an. Radu Oprea are calităţi incontestabile de antreprenor şi lider de opinie, dar cu această versatilitate şi fluiditate cu care s-a mişcat în mediile politice şi de afaceri poate fragiliza USR la Galaţi (…) Au muncit politic în teren, dar nu am văzut contopire cu spiritul USR. Rezonanţa este foarte importantă”, ne-a declarat Florin Grigorescu.

În ceea ce-l priveşte pe Florin Staicu, preşedintele USR până luni, acestuia i se reproşează că nu a ţinut organizaţia unită.

Candidaturile la parlamentare, mărul discordiei?

În replică, Radu Oprea ne-a declarat că, în opinia sa, decizia de demitere a şefilor filialei gălăţene şi de desfiinţare a acesteia a fost adoptată pe fondul unor dispute interne generate de candidaturile la parlamentare. Acesta ne-a spus că Florin Staicu îşi exprimase intenţia de a candida pentru Camera Deputaţilor, iar el - pentru Senat.

„Pot să bănuiesc că ei nu au vrut să ne lase pe noi să candidăm. Se sincronizează lucrurile foarte logic acum, când privesc în urmă. Cariera mea depinde de cât de bună este imaginea lui Nicuşor Ciumacenco? Este absurd! Clotilde Armand a spus clar, când a venit la Galaţi, că filialele stabilesc candidaţii. Totul s-a rupt în momentul în care a fost pusă problema candidaturilor. Tind să cred că nici Clotilde Armand şi nici Nicuşor Dan nu au primit toate detaliile pe acest subiect. Noi nu am fost chemaţi să ne expunem un punct de vedere înainte de a fi luată această hotărâre. Cel mai grav este că membrilor li s-a făcut o nedreptate. După ce au muncit şi investit încredere, au fost dezamăgiţi”, ne-a declarat Radu Oprea, care a subliniat că o astfel de decizie s-a aplicat şi în cazul altor filiale din ţară.

Foştii membri ai USR spun că este posibil ca, la Galaţi, să candideze tocmai Florin Grigorescu, gălăţean de origine, dar care locuieşte în Bucureşti de mai mulţi ani. Coordonatorul USR pentru Regiunea Sud-Est nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest fapt, spunându-ne că „este greu să dezvălui acest lucru”. Florin Grigorescu a precizat că zilele acestea vor fi puse bazele unei noi filiale.

Citit 8900 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2016 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.