Două lovituri în aceeaşi zi pentru MARIUS STAN | Consiliul local a câştigat procesul cu fostul primar

Două lovituri în aceeaşi zi pentru MARIUS STAN | Consiliul local a câştigat procesul cu fostul primar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul primar al Galaţiului, Marius Stan, a primit două lovituri în şedinţa de joi, 15 decembrie, a Consiliului Local, la care nu a participat. La începutul întrunirii, aleşii au luat act de faptul că, potrivit ordinului prefectului Gabriel Panaitescu, mandatul de consilier al lui Marius Stan a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, UNPR. E drept, Marius Stan, fost candidat PMP la Senat, poate ataca ordinul în contencios. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII.

La finalul şedinţei, secretarul Consiliului Local, Radu Kovacs, a dat citire hotărârii judecătoreşti definitive prin care Stan a pierdut procesul pe care îl intentase Consiliului Local. După cum aţi putut citi în ziarul nostru, în iunie, după ce aleşii au refuzat să-i valideze mandatul, Stan a atacat în contencios legalitatea constituirii Consiliului Local şi a alegerii viceprimarilor.

Potrivit lui Kovacs, Curtea de Apel a admis recursul declarat de Consiliul Local şi a respins ca nefondate capetele de cerere privind anularea hotărârilor de constituire a Consiliului Local şi de alegere a viceprimarilor. „Înseamnă că acest Consiliu Local s-a constituit în deplină legalitate, a funcţionat legal, şi va funcţiona, în continuare, în legalitate. Din acest moment avem un certificat în plus că acest CL a funcţionat în legalitate”, a precizat secretarul CL.

Stan a mai primit şi o a treia lovitură politică, pierzând mandatul de senator, în condiţiile în care şeful său, Cătălin Cristache, a devenit deputat PMP cu mai puţine voturi decât a obţinut el.

Citit 2158 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.