Când vor fi astupate şanţurile de pe fostele treceri de pietoni

Când vor fi astupate şanţurile de pe fostele treceri de pietoni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Au trecut mai bine de două luni de când Primăria Galaţi a anunţat că marcajele de pe trecerile de pietoni desfiinţate vor fi şterse cu o maşină specială, care urma să fie achiziţionată. De atunci, singura soluţie care s-a luat a fost decopertarea marcajelor, prin frezare, astfel că străzile oraşului au mai "câştigat" câteva gropi.

Sesizările pe adresa redacţiei, cu privire la situaţia fostelor treceri de pietoni, actualmente nişte şanţuri, vin zilnic, astfel că am vrut să aflăm şi noi când se va rezolva această problemă. Contactaţi telefonic, reprezentanţii Primăriei Galaţi ne-au redirecţionat către Serviciul Public Ecosal, care se va ocupa de această problemă. Când anume, nu ştie nimeni!

Lipsa utilajului, principala problemă 

"De principiu, trebuie achiziţionat un utilaj special, care să şteargă marcajele. Numai că nu putem achiziţiona doar acel utilaj, ci trebuie să le luăm pe toate de care avem nevoie, astfel că trebuie să facem licitaţie, nu merge prin achiziţie directă. Nu ştiu să vă spun când s-ar putea finaliza cumpărarea acelui utilaj, dar cred că va mai dura o lună sau două", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal Galaţi.

Când dispar gropile 

Lămuriţi în privinţa faptului că utilajul care urmează să fie achiziţionat va fi folosit doar la ştergerea marcajelor, nu şi la umplerea şanţurilor săpate pe fostele treceri de pietoni, am cerut explicaţii suplimentare privind această ultimă problemă. Răspunsul, ca şi în cazul celălalt, a fost relativ vag. "Ne vom ocupa de astuparea acelor şanţuri când ne va cere Primăria. Momentan, ne dorim să ţină vremea cu noi şi să terminăm lucrările de pe Drumul de centură", ne-a mai spus Mirela Furtună.

Până la soluţionarea problemei, nervii gălăţenilor sunt tocaţi între Ecosal şi Primărie, instituţie care, de fapt, are toate pârghiile pentru rezolvarea situaţiei. De altfel, achiziţionarea unui utilaj care va şterge marcajele este ultima grijă a gălăţenilor care trebuie să treacă cu maşina prin gropile lăsate în urmă de maşinile de frezat asfaltul.

Citit 1509 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2017 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.