Se întorc „caracatiţele”!

Se întorc „caracatiţele”!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întâi parcarea şi abia apoi blocarea… *

Şeful Administraţiei Domeniului Public Galaţi, Eduard Grosu, a susţinut, într-o conferinţă de presă, reintroducerea serviciului de blocare a roţilor maşinilor prost parcate şi de ridicare a acestora. Poreclit „caracatiţa”, sistemul a fost practicat pentru puţin timp acum vreo trei mandate, fiind concesionat unei firme care şi-a ridicat Galaţiul în cap.

Salutat la început ca o instituţie care făcea dreptate pietonilor, el a fost însă apoi atât de hulit şi de contestat, încât a fost blocat, nu de vreo caracatiţă, ci prin campanii de presă. Port-drapel al luptei anti-caracatiţă a fost atunci o consilieră locală.

Dar, cel puţin pe vremea aia, maşinile erau mai puţine şi puteai avea pretenţia să parcheze corect – locuri erau berechet. Între timp, spaţiul construit s-a lăţit, iar numărul automobilelor gălăţenilor s-a mărit covârşitor, încât este foarte greu să amendezi  pe cineva, din moment ce nu-i pui la dispoziţie parcări. Ce a fost mai întâi, oul, sau găina? A fost parcarea, apoi caracatiţa, ar zice o minte înţeleaptă.

Astăzi, trotuarele au devenit un loc obişnuit de parcare, de multe ori în condiţii de-a dreptul nesimţite, maşina ocupând toată lăţimea trotuarului, iar bieţii pietoni fiind obligaţi să-şi rişte viaţa de-a dreptul pe carosabil.

Directorul Grosu a fost întrebat de presă: în lipsa unui număr suficient de parcări şi a absenţei acestora în multe zone, unde naiba ar putea parca o maşină în Galaţi fără a risca pe viitor să fie blocată sau, mai rău, să fie ridicată şi dusă? „Unde găseşte loc”, a venit răspunsul prompt şi precis al directorului.

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.