In vino veritas. Sau în vodcă…

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-o spunem pe şleau: proiectul de la Zătun n-a fost reuşita perfectă! A mărturisit-o, la protocolul de după tăierea panglicii elegantului centru de afaceri transfrontalier, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cahul, Ion Platon: „Păcat că proiectele astea europene nu prevăd şi câte-o vodcă mică!”

Desigur, oaspetele glumea, dar sigur s-ar fi simţit toată lumea mai bună şi mai sinceră dacă protocolul ar fi avut şi o secţiune… bahică. Îmi amintesc de o recentă conferinţă transfrontalieră la Cahul, unde, pe lângă tradiţionale bucate  moldoveneşti numai bune să-ţi lingi degetele, am putut servi şi câteva soiuri de vin.

Dar unde-s chiolhanurile de altădată din fostele administraţii? Până şi primarii, care puneau pe vremuri la cale fripturi şi vin negru, dau acum la ocazii cu tradiţionala… Coca-Cola şi cu pişcoturi de şampanie fără şampanie! Se vede treaba că, cu cât te aproprii mai mult de UE şi intri în dumneaei, cu atât sunt mai subţiri fursecurile, iar alcoolul dispare: ospătarii sunt înarmaţi probabil cu alcooltester.

Să ne amintim de un alt episod: autorităţile l-au aşteptat la Galaţi pe ambasadorul SUA James Rosapepe, încă pe tradiţia veche, dar li s-a spus să lase numai  pişcoturi şi apă minerală. A trebuit ca autorităţile să se omenească abia după plecarea americanului. Care nici măcar nu era din UE…

Citit 620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.