Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
9 comentarii

Un teren viran plin de gunoaie şi îngrădit, acesta este peisajul nedemn de centrul oraşului care tronează pe strada Domnească, lângă Policlinica cu Plată, monument de arhitectură inclus în patrimoniul istoric al Galaţiului. Spaţiul generos rămas pe locul scheletului demolat al Arenei de Box s-ar putea transforma într-o elegantă piaţetă publică, dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu.
O adevărată junglă, în care se puteau adăposti şi balaurii, nu doar o haită de maidanezi, crescuse astă-vară lângă Policlinica cu Plată, atunci când Primăria municipiului Galaţi căuta un proiectant pentru a restructura urban zona. Variantele avute în vedere de Primărie erau: amenajarea unei piaţete publice, a unei parcări publice sau a unei parcări subterane cu o piaţetă publică deasupra. Achiziţia publică lansată de Primărie pentru studiul de fezabilitate, studiul geotehnic şi documentaţiile necesare a fost câştigată de societatea bucureşteană Urban Scope SRL cu o ofertă de 39.000 de lei fără TVA. Documentaţia realizată a ajuns pe mesele aleşilor locali pentru aprobare.

Din trei variante a rămas una

La comisiile Consiliului Local au ajuns, spre dezbatere şi avizare, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare piaţetă aferentă Policlinicii cu Plată”.
În document, Urban Scope precizează că „varianta amenajării unei parcări subterane nu este fezabilă, neexistând spaţiu suficient realizării rampelor de acces şi evacuare a autotutismelor, iar valoarea investiţiei ar fi fost nejustificat de mare pentru protejarea clădirilor din proximitate”.
Primăria a avut de ales între trei variante de amenajare, dintre care una cuprindea şi un loc de joacă, dar şi un mic teren de sport. Municipalitatea a optat pentru cea de-a treia propunere – o piaţetă, spaţii verzi şi locuri de parcare.
Concret, proiectul propus aleşilor prevede asfaltarea unei suprafeţe de 685 metri pătraţi pentru spaţii de parcare, un rond pentru flori, 352 metri pătraţi de spaţii verzi cu arbuşti şi o zonă dalată de 397 metri pătraţi care va fi delimitată de insula de verdeaţă cu bănci din lemn pe schelet din beton şi metal. Piaţeta va avea sistem de iluminat cu stâlpi, coşuri de gunoi rabatabile, iar zonele verzi vor fi întreţinute printr-un sistem de irigaţii prin aspersiune. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 520.643 de lei, bani de la bugetul local, iar durata de realizare este de patru luni.
Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord.

Citit 5779 ori Ultima modificare Duminică, 14 Ianuarie 2018 15:10

9 comentarii

  • postat de Sper Vineri, 12 Ianuarie 2018 22:21 95.76.1.*** Link la comentariu
    0
    2

    Faceti ceva pt Liceul de Arta , micii artsti din Galati cu care de alftfel ne mandrim, sa nu piarda cladirea Anfiteatru. Ganditi-va ca ei sunt niste copii minunati , muncitori care nu merita sa nu mai aiba o scena unde sa-si poata desfasura talentul si munca lor.

    Raportează
  • postat de Felix Vineri, 12 Ianuarie 2018 16:16 62.176.4.*** Link la comentariu
    0
    2

    Sper ca zona zonă dalată de 397 metri pătraţi ce va fi amenajata acolo sa fie facuta cu DALE ANTIDERAPANTE si nu cu dale din acelea lucioase (precum in Parcul Coposu, precum in Parcul de la Spitalul de Copii sau dale precum zona dintre Potcoava si Hotel Galati) zone ce sunt pavate aiurea cu dale vechi, dale alunecoase pe care iarna risti sa-ti rupi gatul cand tu adult sau copil calci pe zapada ce aluneca pe actualele dale alunecoase fiindca nu exista aderenta.

    Pavati si voi cu DALE ANTIDERAPANTE, daca tot amenajati corespunzator suprafata respectiva. Si ar cam fi cazul sa modernizati toate parcurile din Galati, toate zonele ce contin dale vechi, sparte, alunecoase si sa le inlocuiti cu dale antiderapante, pe care sa nu aluneci cand ninge sau cand ploua.

    Raportează
  • postat de Ady Vineri, 12 Ianuarie 2018 11:56 5.15.221.*** Link la comentariu
    2
    7

    Aceeasi chestie ca pe locurile de garaje. Ce mare gandire si mari strategii ,planuri si alte inginerii cand ajungem tot acolo. Trageri de timp si cautarea de idei in sifonare de fonduri cred.

    Raportează
  • postat de rodax Vineri, 12 Ianuarie 2018 10:55 193.231.148.*** Link la comentariu
    16
    5

    mai bine se facea o arena de box-sporturi de contact moderna .

    Raportează
  • postat de Ionel Vineri, 12 Ianuarie 2018 08:53 81.196.55.*** Link la comentariu
    13
    4

    Noua ne trebuie locuri de munca si ei fac parcuri, nu puteau sa faca un atelier de confectii sau ceva, tineretul asta numai are dupa ce bea apa si ei fac parcuri.

    Raportează
  • postat de Aderin Vineri, 12 Ianuarie 2018 08:19 90.95.50.*** Link la comentariu
    0
    9

    Interesant. La plantarea de arbuști, copaci atunci când se va face lăsați concret pământ , nu ... turnați pietriș și ciment peste tot iar după asta aduceți o roaba de pământ și plantați pomi ( aviz parcarea mall) caci nu vor rezista și în cel mai scurt timp se vor usca.
    Faceți lucrări cu materiale de calitate și durabile caci bani de reparatii sau de schimbat nu prea vad zonele acestea.

    Raportează
  • postat de Unu Vineri, 12 Ianuarie 2018 07:41 89.137.228.*** Link la comentariu
    3
    5

    Intre timp, vis-a-vis, intrarea din Domneasca in curtea liceului de arte este blocata de vecinii acestei institutii care au fost reimproprietariti cu o parte din terenul acestei institutii si care si-au dorit sa faca un schimb echitabil cu Primaria pentru acest teren din articol sau pentru altul ca acestia din urma sa nu le ia elevilor parte din curtea scolii precum si cladirea Amfiteatru. Procesul dintre proprietari si Primarie care este, in fapt, proprietara cladirilor liceului, este in desfasurare la acest moment iar rezultatul este previzibil: proprietarii vor intra in posesia terenului pe care se gasesc o parte din imobilele scolii iar noi ne facem "tichie de margaritar" alaturi, incercand, parca, sa sfidam orice si pe oricine, aratandu-ne dispretul fata de cetateanul contribuabil dar mai ales fata de educatie. Elevii de la arte vor face, probabil, orele de sport in aceasta piateta minunata si vor iesi public pe scena amenajata aici, si nu in curtea scolii lor, adica in Amfiteatru pentru ca acesta nu le va mai apartine. Mai ganditi-va si mai consultati-va, domnilor edili, cu toate partile implicate la masa! Sa infrumusetezi zona nu-i ceva rau, dar sa nu tineti cont de nimeni si de nimic in deciziile pe care le iuati inseamna sa treceti peste cadavre.

    Raportează
  • postat de IC Vineri, 12 Ianuarie 2018 07:14 5.13.190.*** Link la comentariu
    0
    7

    Foarte bine ca se amenajeaza , nu inteleg de ce nu se poate face parcarea subterana , problema rapelor /rampei de acces este falsa , am vazut si utilizat,in Germania (Koln ,Bremen ), parcari subterane ,sub cladiri vechi de secole, cu o suprafata mult mai mica decat aceia in cauza.O reciclare prin vest a proiectantilor se pare ca-i utila .....

    Raportează
  • postat de Si cu porcaria , nebunia, mizeria , etc.. Vineri, 12 Ianuarie 2018 00:19 89.137.225.*** Link la comentariu
    1
    14

    care este pe Domneasca ,intre Basarabiei si Gradina Publica , CE AVETI DE GAND SA FACETI ? VA PLACE ZONA???

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.