Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
5 comentarii

La Poliţia Locală a fost depusă o sesizare privind încălcarea gravă a unor norme de protecţia mediului, la o construcţie din municipiu. În urma sesizării, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat verificări în teren. Oamenii legii au depistat că sesizarea se confirmă, drept pentru care operatorii economici implicaţi (constructorul şi transportatorul) au fost sancţionaţi contravenţional.

Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că unul dintre operatorii economici (constructorul), în calitate de producător de deşeuri ce nu se pot recupera/ valorifica (moloz, vată minerală, material plastic), rezultate în urma lucrărilor de desfiinţare a unei clădiri, nu a transferat operaţiunile de tratare a acestora către firmele autorizate să desfăşoare astfel de activităţi. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011.
Totodată, în urma verificărilor efectuate şi a constatărilor din teren, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Serviciul Comisariatul Judeţean Galaţi, au aplicat alte două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.000 de lei. Amenzile au fost date, conform prevederilor HG 1061/2008, pentru lipsa formularelor de transport deşeuri şi abandon.
"Conform legislaţiei în vigoare, abandonarea deşeurilor este interzisă, acestea trebuie colectate selectiv şi eliminate (moloz, vată minerală) sau valorificate (material plastic), prin operatori economici autorizaţi să desfăşoare astfel de activităţi. Acţiunea comună dintre cele două instituţii s-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat în anul 2017", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.
Reamintim că, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, pe tot parcursul anului 2018, Serviciul de Protecţie a Mediului desfăşoară ample acţiuni de verificare a operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi. Poliţiştii locali urmăresc modul în care sunt gestionate (generare, colectare, stocare, valorificate/ eliminare) deşeurile rezultate din activitatea agenţilor economici de pe raza municipiului.

Citit 4044 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2018 00:36

5 comentarii

 • postat de TEII DIN FATA DE LA SPICU !!! Joi, 15 Februarie 2018 20:17 77.111.245.*** Link la comentariu
  1
  9

  ,,Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului'' sunt cei care ar trebui sa constate legalitatea taierii celor doi tei care acopereau fata cafenelei de pe coltul blocului M (Spicu) din centrul Galatiului, tei in varsta de 50-60 de ani, aflati in unul dintre cele mai frumos amenajate parcuri din oras ...???!!!
  Tot ,,Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului'' sunt cei care ar fi trebuit sa constate legalitatea taierii celor 80-90 de tei seculari, PERFECT SANATOSI, din fata Bibliotecii V.A. Urechia (in timpul mandatului fostului primar, de trista amintire) ...???!!!
  Se vede treaba ca, incet-incet, actualul primar s-a saturat de fotoliul pe care sta si calca cu putere pe urmele predecesorului sau, deoarece, nu numai ca nu face absolut nimic pentru acest oras dar, mai mult, nu este preocupat de nimic altceva decat sa distruga.
  TEII AIA AU FOST PLANTATI ACOLO INCA DINAINTE CA EL SA SE FI NASCUT ! CINE II DA LUI DREPTUL SA PERMITA TAIEREA UNOR ASTFEL DE COPACI ???!!!
  Daca tot suntem agresati, accidentati, talhariti pe strazi ... si daca tot face fiecare absolut orice vrea in orasul asta, fara sa ia nimeni absolut nicio masura ... atunci la ce mai avem nevoie de atatea AGENTII...POLITII...PRIMARII...si tot felul de institutii cu nume care mai de care mai complicate care nu fac ABSOLUT NIMIC in slujba cetatenilor datorita carora exista !?

  Raportează
 • postat de Akbar Joi, 15 Februarie 2018 17:26 5.13.215.*** Link la comentariu
  0
  15

  Asa tovarasi, fiti vigilenti ! Noroc de sesizare, ca altfel habar nu aveati.
  Dar prin Francezi de cand nu ati mai descalecat din masini ?
  Nu intereseaza pe nimeni ce face Serviciul de Protectia Mediului din Politia Locala.

  Raportează
 • postat de Simplu cetatean Joi, 15 Februarie 2018 16:12 82.137.11.*** Link la comentariu
  0
  13

  Chiar nimeni nu ia nici o masura cu privire la gravele probleme de mediu de la fosta IMJ ?
  De aproape 10 ani suferim din cauza dezastrului de acolo si autoritățile sunt ca si inexistente. Dle primar, Parchetul, chiar nu vreti sa va faceti meseria ?

  Raportează
 • postat de Ecologistul X Joi, 15 Februarie 2018 12:17 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  26

  Dar despre ce cladire este vorba, despre ce constructor...?
  Iar postam articole incomplete?
  Sau doar e vorba de un aspect de imagine a Politiei Locale, care a fost in adormire pana acum?

  Raportează
 • postat de Fanicrap Joi, 15 Februarie 2018 10:59 86.124.201.*** Link la comentariu
  0
  16

  As putea măcar de-a avea curajul să întreb autoritățile locale despre
  celelalte situații similare ,în care mulți proprietari de clădiri au molozul
  și alte materiale poluante in curtea lor. Adică nici macar în curtea(îngrădit)
  lor ,expuse la străzile principale ale orașului .
  Exemple ;fostul complex Francezi,fosta întreprindere IMH de pe str.Cosbuc.
  Cine-i protejează pe acești proprietari ?
  Îmi este scârbă.
  Instituțiile locale sigur nu vor răspunde la întrebările tuturor gălățenilor.
  Tocmai acestia care au responsabilitatea sa intervina ar trebui amendați ,sancționați iar directori acestora prin trimiterea lor acasă .
  Alo se aude stimați politicieni locali ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.