Amenzi de 55.000 de lei, pentru demolarea unei construcţii

Amenzi de 55.000 de lei, pentru demolarea unei construcţii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

La Poliţia Locală a fost depusă o sesizare privind încălcarea gravă a unor norme de protecţia mediului, la o construcţie din municipiu. În urma sesizării, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat verificări în teren. Oamenii legii au depistat că sesizarea se confirmă, drept pentru care operatorii economici implicaţi (constructorul şi transportatorul) au fost sancţionaţi contravenţional.

Astfel, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că unul dintre operatorii economici (constructorul), în calitate de producător de deşeuri ce nu se pot recupera/ valorifica (moloz, vată minerală, material plastic), rezultate în urma lucrărilor de desfiinţare a unei clădiri, nu a transferat operaţiunile de tratare a acestora către firmele autorizate să desfăşoare astfel de activităţi. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011.

Totodată, în urma verificărilor efectuate şi a constatărilor din teren, comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Serviciul Comisariatul Judeţean Galaţi, au aplicat alte două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.000 de lei. Amenzile au fost date, conform prevederilor HG 1061/2008, pentru lipsa formularelor de transport deşeuri şi abandon.

"Conform legislaţiei în vigoare, abandonarea deşeurilor este interzisă, acestea trebuie colectate selectiv şi eliminate (moloz, vată minerală) sau valorificate (material plastic), prin operatori economici autorizaţi să desfăşoare astfel de activităţi. Acţiunea comună dintre cele două instituţii s-a desfăşurat în baza protocolului de colaborare încheiat în anul 2017", ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Reamintim că, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, pe tot parcursul anului 2018, Serviciul de Protecţie a Mediului desfăşoară ample acţiuni de verificare a operatorilor economici de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Galaţi. Poliţiştii locali urmăresc modul în care sunt gestionate (generare, colectare, stocare, valorificate/ eliminare) deşeurile rezultate din activitatea agenţilor economici de pe raza municipiului.

Citit 4931 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2018 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.