Circa 300 de comercianți, la Târgul de Toamnă
Foto: Iulia Kelt

Circa 300 de comercianți, la Târgul de Toamnă
Toate aromele şi culorile toamnei, în Piaţa Centrală
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Circa 300 de participanţi la tradiţionalul târg de sfârşit de septembrie-început de octombrie, 100 dintre ei fiind producători cu atestat, vă aşteaptă până duminică în cea mai mare piaţă a Galaţiului.  

De mult timp, cam de un de zile, n-am mai văzut Piaţa Centrală atât de plină, de colorată şi de veselă. Nu înseamnă că în restul timpului ar fi mai posomorâtă, dar, oricum, Târgul de Toamnă e altceva. Producătorii şi comercianţii scot pe tarabe marfa cea mai frumoasă şi mai „ochioasă”, muzica se aude de peste tot, micii sfârâie mai abitir pe grătare, vinul parcă are alt gust, mai bun, oamenii zâmbesc mai des şi parcă şi cumpără mai cu spor. Ca în fiecare an, destule voci spun că preţurile nu sunt cu nimic mai mici decât în zilele obişnuite, deşi expozanţii sunt scutiţi complet de taxe pe durata celor trei zile, dar până la urmă, atunci când cererea de produse este mare, şi oferta se adaptează. Şi se pare că sunt foarte puţini producători care acceptă să vândă mai ieftin decât comercianţii de la tarabele aflate doi paşi mai departe.

Deschiderea oficială a Târgului de Toamnă din Galaţi, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, a avut loc pe treptele Halei de legume-fructe. Maestru de ceremonii a fost (şi va fi pe toată perioada târgului) hâtrul Paul Buţa, care, cu verva sa inconfundabilă, i-a invitat la microfon, pe rând, pe toţi cei care au contribuit la organizarea acestui eveniment. Au vorbit, printre alţii, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, directorul general al Administraţiei Pieţelor, Viorica Sandu, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură, Valentin Huciu, primarul Ionuţ Pucheanu, după care oficialităţile au început turul tradiţional al pieţei.

Conturul Halei de legume-fructe a fost ornat cu o bandă de tricolor, în cinstea Anului Centenarului. În interior, chef Antonio Passarelli a dat startul showului său culinar cu degustare, parte a proiectului propriu „Kilometrul zero”, iar pe scena amplasată în spatele halei a început muzica. A fost mai întâi Laura Lavric, se pregătea Maria Crăciun. În cele trei zile de târg, atmosfera de voie buna va fi întreţinută de Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, prin Fanfara Valurile Dunării şi Ansamblul Doina Covurluiului. Astăzi, 29 septembrie, vor fi prezenţi şi artiştii Teatrului Muzical. 

Cu ocazia ediţiei din acest an, Administraţia Pieţelor Agroalimentare a lansat proiectul #merglapiatadingalati, o campanie online care îşi propune să readucă oamenii în pieţe alături de producătorii agricoli în dorinţa de a găsi cele mai gustoase şi naturale produse.

Citit 8869 ori Ultima modificare Duminică, 30 Septembrie 2018 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.