Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
4 comentarii

UPDATE, marți, 4 iunie 2019 | Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod Roșu, valabil de la ora 13,50 până la ora 14,40. Avertizarea vizează localitățile Berești-Meria, Berești, Cavadinești și Suceveni. Se vor semnala : GRINDINĂ de MARI dimensiuni, vijelie puternică, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce vor cumula 40...50 l/mp


Zeci de case inundate în urma unei ploi torențiale (FOTO) | Ploile torențiale au adus necazuri în județul Galați. Localitatea Corod a avut cel mai mult de suferit. Aici, pârâul Corozel a ieșit din matcă și apa s-a revărsat în curțile oamenilor. Oamenii s-au văzut cu curțile pline de apă murdară, care, în scurt timp le-a pătruns și în case.

”Eu stau de 50 de ani aici și nu am văzut așa ceva. A plouat tare de tot și ne-a inundat. Am avut apă și în casă, iar curtea este plină”, ne-a spus un localnic. Pe strada de lângă pârâul Corozel, toate curțile s-au transformat în piscine. Oamenii s-au văzut neputincioși în fața puhoaielor, mulți dintre ei preferând să plece din propriile locuințe.

”S-au autoevacuat 170 de persoane. Nu s-au înregistrat, din fericire, victime”, ne-a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați. În sprijinul oamenilor au fost trimiși 50 de pompieri, mai multe autospeciale, două motopompe de mare capacitate, 20 de pompe remorcabile, două motopompe transportabile și trei bărci. Dacă în zona pârâului încă se lucra, chiar și după miezul nopții, la evacuarea apei, pe alte străzi din Corod apa se retrăsese, în urma ei rămânând munți de noroi. Localnicii, majoritate persoane în vârstă, ridicau din umeri și încă aveau puterea să spună că sunt mulțumiți că au scăpat cu viață.

”A fost apa de un metru și jumătate în curte. S-a retras, dar în casă este prăpăd”, ne-a spus un bărbat, care ne-a invitat să ne arate casa. Noroiul a acoperit covoarele de pe jos, iar podeaua începuse deja să se scorojească. ”Bine că am scăpta cu viață și că vine vara. Se usucă, dar nu știu cum vom mai putea locui aici pentru că este multă umezeală. Nu are cine să ne ajute”, a completat bărbatul.

”A fost o rupere de nori în amonte și un vârf de viitură pe pârâul Corozel, ceea ce a dus la inundarea părții de jos a localității Corod. Au fost inundate 63 de case. Se lucrează la capacitate mărită pentru evacuarea apei”, a completat Eugen Chiriță. Apa s-a scurs, iar pârâul care a făcut prăpăd și a revenit în matcă. În urma lui însă, pe un pod, au rămas munți de peturi și de gunoaie, ceea ce arată că neglijența umană poate pune umărul la un dezastru.

Citit 11491 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 14:06

4 comentarii

 • postat de DESPERADO Marți, 04 Iunie 2019 14:43 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  3

  Astea sunt şi efectele neglijării amenajărilor hidrologice de care nu au ţinut cont Primarii, Autorităţile şi Administraţiile publice centrale şi locale!
  Ia uitaţi ce de-a PET-uri au adus apele la uşa oamenilor! Vedeţi cum se răzbună natura pe mârlani şi incompetenţi?

  Raportează
 • postat de Costi Marți, 04 Iunie 2019 13:34 95.77.96.*** Link la comentariu
  0
  16

  Bai frate ce proiectant a pus usa la nivelul solului? Eu am vazut ca altii au fundatii de un metru deasupra pamantului.
  Mai ales cand stai pe teren plat unde apa nu are unde sa curga

  Raportează
 • postat de Alex Marți, 04 Iunie 2019 08:29 185.53.197.*** Link la comentariu
  14
  8

  Nu vad nici o problema. Conform legislației asigurarea locuinței este obligatorie si am toată încredem in țăranul roman ca este conștiincios. AHAHA

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 04 Iunie 2019 07:13 92.114.82.*** Link la comentariu
  0
  27

  Zice un proverb biblic;paraseste pacatul si te va parasi boala.Eeee cuvantul domnului.Parasiti-va proastele apucaturi,[cu poluarea si taierea aiurea a padurilor,]si va vor ocoli necazurile.Cuvantul omului.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.