UPDATE | Spitalul Militar Galaţi, închis de coronavirus. Cinci cadre medicale, confirmate cu Covid-19

UPDATE | Spitalul Militar Galaţi, închis de coronavirus. Cinci cadre medicale, confirmate cu Covid-19
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

UPDATE Cinci cadre medicale de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Informaţia a fost confirmată oficial, de Ministerul Apărării Naţionale, printr-un comunicat de presă.

"Vineri, 27 martie, la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie", se arată în comunicatul MApN.

Am încercat să aflăm despre ce cadre medicale este vorba, însă ni s-a transmis faptul că mai multe informaţii vor fi făcute publice după ancheta epidemiologică. "Este în desfăşurare o anchetă epidemiologică şi, după finalizarea ei, vor fi date publicităţii mai multe amănunte", ne-a comunicat, telefonic, lt. col. dr. Olivian Ilie, din cadrul MApN.

Conform surselor noastre, printre cei confirmaţi pozitiv se numără şi directorul Spitalului Militar Galaţi. Informaţia este însă pe surse, oficialii de la Bucureşti refuzând să mai ofere date legate de judeţele de unde provin bolnavii confirmaţi cu coronavirus, fapt pentru care, la nivelul judeţului, nici nu ştim câţi oameni au fost infectaţi în total. Aşadar, într-o secretomanie greu de înţeles, care nu face decât să creeze panică în rândul populaţiei, spitalele din România se închid rând pe rând.

"În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi", se arată în comunicatul MApN.

În acelaşi document, Ministerul Apărării Naţionale confirmă şi faptul că numărul cadrelor medicale, infectate cu COVID-19, din Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, a crescut cu încă 19 persoane faţă de joi.

Situaţia de la Focşani este foarte îngrijorătoare, pentru că există foarte mari şanse să se repete şi la Spitalul Militar din Galaţi. Sperăm că cei confirmaţi deja nu au intrat în contact şi cu prea mulţi pacienţi, mai ales că, susţin sursele oficiale, în spital mai este o singură persoană internată. "În prezent, în Spitalul Militar din Galaţi se află internat un singur pacient, în compartimentul Urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare, s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar".

Una peste alta, este îngrijorător că oamenii aflaţi în prima linie, care ar trebui să îi trateze pe cetăţeni, sunt primii care ajung pe listele celor confirmaţi pozitiv.


Coronavirusul închide Spitalul Militar Galaţi. Cinci angajaţi, testaţi pozitiv | ALERTĂ. Cinci cadre medicale din Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, cele cinci cadre medicale au fost testate alături de alte patru persoane, dar, doar testele lor au ieşit pozitive.

„În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi”, se arată în comunicatul Mapn.

Vom reveni cu amănunte.

COVID-19. România are peste 1.000 de îmbolnăviri şi 24 de decese [situație din 27 martie 2020, ora 7,30] .

Citit 21800 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.