Trei tineri reținuți și kilograme de droguri confiscate

Trei tineri reținuți și kilograme de droguri confiscate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Eliminarea restricțiilor cu privire la circulația în Uniunea Europeană a făcut ca traficanții de droguri de la noi din țară să își reia activitatea. Bucuria traficanților este însă de scurtă durată. Și asta pentru că, dacă nu sunt prinși la aeroport sau la graniță, atunci sunt depistați de oamenii legii în localitățile în care comercializează substanțele interzise.

Un astfel de caz s-a întâmplat recent la Galați, unde procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), au reușit să destructureze o grupare infracțională specializată pe trafic de droguri de risc și  de mare risc, grupare care acționa pe raza județului Galați.  

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie – august 2020, trei inculpați au introdus în ţară, din Spania, cantități importante de cannabis și comprimate ecstasy, pe care le-au comercializat pe raza municipiului Galaţi”, susțin procurorii DIICOT Galați.

Pentru a pune capăt afacerii ilegale, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați, au efectuat opt percheziții domiciliare și o acțiune de prindere în flagrant. În urma acestor acțiuni, anchetatorii au depistat și ridicat în vederea confiscării 125 de comprimate de ecstasy, aproximativ două kilograme de cannabis, două grame de pulbere MDMA, 17 grindere metalice și patru cântare electronice. Totodată, în urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 15 telefoane mobile, un laptop, un autoturism, precum și sumele de 4.950 de lei și 1.740 de euro.

De asemenea, polițiștii au pus în executare 13 mandate de aducere și, după audierea persoanelor, care a avut loc la sediul DIICOT Galați, trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. Cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară fără drept de droguri de risc și trafic de droguri de risc și mare risc.

Acţiunea operativă a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi a lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 2945 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.