Imunizarea anti-Covid-19, în etapa a doua. Peste 600 de gălăţeni, vaccinaţi în prima zi
Foto: Marian Calestru

Imunizarea anti-Covid-19, în etapa a doua. Peste 600 de gălăţeni, vaccinaţi în prima zi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Luni, 18 ianuarie, odată cu intrarea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în etapa a doua, am consemnat un record de imunizări la nivelul județului Galați.

Este vorba despre nu mai puțin de 642 de persoane vaccinate în prima a zi a săptămânii în curs. Dintre acestea, 222 au primit prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech la Spitalul Militar de Urgență "Dr. Aristide Serfioti", 104 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", 96 la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, 64 la Centrul de Recuperare al Spitalului de Pediatrie, câte 60 la Centrul de la Sala Sporturilor și la Centrul de la Patinoar și 36 la Spitalul Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei". Astfel, numărul total al persoanelor imunizate în județul nostru a ajuns la 4.768.

Pe de altă parte, din informațiile noastre, în jur de 3.600 de gălățeni care se încadrează în criteriile specifice etapei a doua a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus sunt deja înscriși pentru a face acest lucru în cursul acestei săptămâni, 18-24 ianuarie. Faptul că acest număr este cam maximul a ceea ce poate fi imunizat în județ în această perioadă este determinat de numărul de doze de vaccin existente la nivelul Galațiului. Acestea sunt repartizate, deocamdată, doar la cinci centre funcționale în prezent pentru persoanele ce se pot vaccina în etapa a doua a campaniei: Spitalul Militar de Urgență, Centrul de la Sala Sporturilor, cel de la Patinoar, Centrul de Recuperare al Spitalului de Pediatrie și Spitalul Municipal din Tecuci.

În ceea ce privește funcționalitatea platformei dedicate înscrierii în campania de vaccinare, dincolo de experiențele personale ale unora sau altora, am considerat că este relevantă opinia unui specialist în domeniu. Astfel, Mihai Matei, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii, consideră că mai sunt multe lucruri de pus la punct, dar îi acordă nota 8, fiind corect implementată, în condiţiile actuale. "Ţinând cont de contextul în care a fost dezvoltată, în regim de urgenţă şi pe repede înainte, platforma e de nota 8. E corect implementată, funcţională, desigur perfectibilă, nu e fără de prihană. Nu există aplicaţie perfectă. Dacă oamenii ar avea un pic de răbdare… Dacă peste o săptămână aplicaţia nu-şi rezolvă diversele probleme pe care le mai are, o să-i scad nota", a declarat Mihai Matei.

Până pe 18 ianuarie, inclusiv, la nivel național au fost vaccinate împotriva Covid-19 un număr de 235.239 de persoane, din care 1.951 au primit și a doua doză (rapel).

Citit 3339 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.