Se schimbă din nou „garda” la Dunăre. Avocați, bancheri și juriști, în conducerile AFDJ și APDM

Se schimbă din nou „garda” la Dunăre. Avocați, bancheri și juriști, în conducerile AFDJ și APDM
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Săptămâna trecută a adus schimbări semnificative în consiliile de administrație ale companiilor gălățene de stat din domeniul navigației, Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) și Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM). Conform surselor noastre, numirile respective au fost propuse de USR, unul din partenerii coaliției de guvernare, iar numirea directorilor va rămâne apanajul PNL.

Cele mai multe schimbări s-au produs în CA-ul AFDJ: cinci din cinci. Toți cei cinci foști membri ai CA-ului și-au depus demisiile, în locul lor fiind numiți doi avocați, un bancher, un ex-analist financiar și un manager la Damen Galați. Vi-i prezentăm, pe scurt și în ordine alfabetică, pe noii membri ai consiliului de administrație al AFDJ: Sorin Boidi are 20 de ani de experiență în avocatură, este doctor în filozofie și licențiat în drept la Universitatea București; Cătălin Ciupercă - director regional la OTP Bank; Bogdan Pândaru pare a fi singurul cu experiență în zona navală, absolvent al Facultății de Arhitectură Navală din Galați, manager control calitate la șantierul gălățean; Georgiana Sîrbu - avocat cu diplome în economie și drept, absolventă a Universității București, cu o experiență de zece ani în drept internațional; Marius Stoicănescu - director la o companie de software și ex-analist financiar și auditor la KPMG.

Joi, 25 martie, este programată întrunirea consiliului de administrație, când va fi ales președintele CA și, posibil, vor fi făcute și câteva schimbări în conducerea executivă a companiei.

În cazul APDM Galați, au fost schimbați "doar" patru din șapte. Noii membri sunt, tot în ordine alfabetică, următorii: Nicolae Alexandrescu - country manager Norgips România, MBA la Milton Keynis; Bogdan Spuza - Head of Strategy BNP Paribas, director la BRD și Unicredit; Valentin Stănciulescu - business developer pe zona de parcuri industriale, manager de portofoliu la Warehouses de Pauw; Sonia Vlad - expert în zona financiară de investiții, a studiat la University College Dublin. Cei trei membri ai CA-ului APDM care au rămas pe posturi sunt: Viorel Cristovici, Robert-Răzvan Dobre și Daniel Ionuț Dragomir, acesta din urmă ca reprezentant al Fondului Proprietatea.

Nu s-a stabilit încă data la care noul consiliu de administrație va avea prima reunire.

Citit 8068 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.