Parlamentarii AUR neagă beneficiile vaccinării. O "dictatură sanitară" inexistentă

Parlamentarii AUR neagă beneficiile vaccinării. O "dictatură sanitară" inexistentă
Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

În cea mai mare parte a sa, conferința de presă a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) de duminică, 8 august, a avut ca scop transmiterea unui mesaj referitor la ”tentativa instaurării unei noi dictaturi sanitare”. ”Avem toate caracteristicile unui regim dictatorial: instaurarea terorii prin manipularea informațiilor ce țin de pandemie și amenințarea cu Valul 4 ce ar genera 1.500 de victime pe zi”, a precizat copreședintele formaţiunii, Claudiu Târziu. Senatorul băcăuan s-a declarat ferm împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID, fiind de părere că această campanie de imunizare reprezintă doar o ”afacere enormă”, cu restricții împotriva celor care nu se vaccinează, aspect inexistent astăzi în România. În opinia liderului AUR, în acest fel se camuflează adevăratele probleme privitoare la îndatorarea țării și transformarea acesteia în... colonie. În același sens, el a menționat că România încasează doar 27 la sută din taxele și impozitele legale, din totalul care ar putea fi încasat, confuzie gravă cu procentul de colectare fiscală din PIB. Acesta, într-adevăr, este sub 30 la sută de ani buni, dar e... ”altă gâscă în altă traistă”.
Altfel, AUR nu se opune efectiv vaccinării, dar reprezentanții săi cred că asigurarea imunizării colective se face, mai degrabă, prin alimentație și mișcare. În plus, medicul ortoped Sorin Muncaciu este de părere că vaccinurile anti-COVID nu au fost suficient testate și ar fi trebuit verificate pe animale. Acest stadiu a fost parcurs în trecut, conform datelor prezentate public de Agenția Europeană pentru Medicamente. Același deputat AUR crede că ”în lumea occidentală, s-a format un cartel de media, The Trusted News Initiative, care, în trecut, a participat la înfrângerea lui Donald Trump. Din acest cartel face parte și media europeană, inclusiv EBU (European Broadcasting Union), dar și rețelele de socializare. Aceștia au hotărât că singura soluție este vaccinarea și au decis să cenzureze toate informațiile în acest sens”. Cu alte cuvinte, în opinia lui Sorin Muncaciu, datele relevante, mai ales privind pandemia, sunt cele culese din alte surse, altele decât cele oficiale, preluate și prezentate firesc în mass-media.
Tot Sorin Muncaciu a afirmat că prețul apei potabile în municipiul Galați este de 5,56 de lei/ metru cub, în condițiile în care acesta s-ar datora costurilor cu depoluarea, fiind utilizată apa din Dunăre, fără a clarifica dacă acest preț este unul ridicat sau nu. Conform informațiilor prezentate de operatorul Apă Canal SA, Galațiul este alimentat din două surse de apă: una de suprafață şi alta subterană. Stațiile de preclorinare și clorinare asigură dezinfecția apei de suprafață după filtrarea acesteia în cele 16 filtre rapide cu nisip, în timp ce sursa de apă brută de adâncime este reprezentată de două fronturi de captare: Salcia-Liești și Vadu-Roșca, situate într-o zonă protejată din punct de vedere sanitar, pe malul drept al râului Siret. O afirmație nereală desprinsă din discursul parlamentarului se referă la achitarea de către Apă Canal a unei redevențe de opt la sută (din total venituri? - n.r.) către Consiliul Județean (CJ) Galați. Conform reprezentanților CJ, aceste sume nu rămân la dispoziția instituției, ci se reîntorc imediat în bugetul Apă Canal pentru continuarea investițiilor.
La rândul său, celălalt deputat AUR de Galați, medicul stomatolog Lilian Scripnic, și-a manifestat preocuparea pentru crearea unui ”paradis nautic” la Galați, în condițiile în care, actualmente, cei circa 2.500 de proprietari de mici ambarcațiuni nu dispun de condiții pentru acostare. El a arătat că pontonul din zona Trecere Bac, amenajat pe vremea fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și care a costat circa 800.000 de euro este distrus. ”Astăzi, el mai este funcțional doar în proporție de circa 25 la sută și a fost un proiect eșuat, doar exploatat politic și de care gălățenii nu au apucat să se bucure”, a adăugat Scripnic. Pe cale de consecință, nu ne este limpede cum soluționarea problemei acostării micilor ambarcațiuni nautice ar rezolva dorința gălățenilor de a efectua curse regulate pe apă măcar până la Brăila sau Tulcea, dacă nu chiar și până în Delta Dunării, problemă mult mai complexă ce necesită o minimă analiză oportunitate/cost.
Revenind în lumea reală, rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, acolo unde AUR a obținut doar în jur de 1% din voturile valabil exprimate este minimalizat de liderii partidului. ”În ziua alegerilor, partidul nostru avea o vechime de doar două luni, iar scrutinul ne-a arătat o polarizare excesivă a voturilor către oștirile din spatele a două figuri publice”, a explicat senatorul Claudiu Târziu, făcând trimitere către Maia Sandu și Igor Dodon. În opinia acestuia, a fost vorba de fapt de un al treilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale de peste Prut.

Citit 2484 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 00:03

10 comentarii

 • postat de cetitor
  Miercuri, 11 August 2021 10:22
  85.122.80.***
  Pentru Aad. În aceeași logică a dumnevoastră toți cei care fumează și fac cancere pulmonare sau ORL, toți cei care beau alcool și fac ciroze sau tot felul de boli, toți cei care manâncă de sparg și devin obezi sau diabetici și fac boli cardiovasculare etc. , toți aceea nu ar trebui primiți în spital pentru că au avut un regim de viața nesanatos. Stiau ca ceea ce fac le daunează și au continuat. Nu? Si cei care se imbolnavesc de gripa COVID(caci asta este) sa aiba loc in ATI.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 11 August 2021 06:06
  46.97.176.***
  George, eu zic să-ți faci și a 3a doză. Este inutilă dar doar așa să-ți dai în final seama că "boul" ești tu.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 11 August 2021 06:00
  46.97.176.***
  Aad, stai liniștit, nu o să vin să-ți "umplu" spitalul, fix datorită unor oameni ca tine "dragostea multora se va răci" . Nu-ți face griji, nevaccinat fiind prefer moartea decât să trăiesc într-o lume în care mentalitatea majorității este cea expusă de tine. Trăiește tu in lumea asta lipsită de milă și implicit de Dumnezeu.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Gen...
  Marți, 10 August 2021 23:20
  77.111.246.***
  da care-s beneficiile injectarii, ca nu-mi dau seama...?!!!
  singuru beneficiu e ala ca tu, asta care te-ai injectat, poti sa infectezi pe toata lumea, oriunde, la liber, fara sa se ia militia de tine si, dimpotriva, sa te mai si umfli in stanga si-n dreapta, tu, ca esti injectat si ca poti, in virtutea la faptu asta, sa te duci si sa te intorci cu un singur plin de benzina, 4 persoane cu un buget total de 200 de euro ca sa faci plaja 3 zile la halchidichi si sa bei cafea de 5 euro la terasa si sa-ti faci selfiuri pe care sa le postezi pe feisbuc, toata viata ta, cate zile ti-au mai ramas de trait dupa injectare...
  selfiuri si cu fata, dar mai mult cu spatele, tip #rezist!!! :)
  asta e mintea beneficiarilor de injectare cu lichidu experimental...
  7
  8
  Raportează
 • postat de Adrian
  Marți, 10 August 2021 22:15
  178.138.98.***
  Observator vezi că parlamentarii AUR sunt medici deci nu toți medicii sunt de acord ...ci doar vreo 6 7 care se tot invart pe la tv pe bani mulți si funcții...și da a alege sa te vaccinezi sau nu e un drept fundamental...
  2
  9
  Raportează
 • postat de George
  Marți, 10 August 2021 19:12
  89.136.76.***
  Ion Boule da de codu rutier ce zici sau esti si tu asmecher si te dai ca nu te poate obliga nimeni sa opresti la rosu?
  8
  2
  Raportează
 • postat de sint ...nimic
  Marți, 10 August 2021 18:45
  89.39.81.***
  au tupeul lor acum. o sa dispara din viata politica a romaniei. sint ceva ce de fapt nu exista, e o aberatie momentana prezenta lor in parlamentul romaniei. sint ....nimic. nici macar in moldova , aia de peste prut nu sint nimic. au facut o smecherie de moment on-line la alegeri si unii au pus botul. astia sint AUR......nimic.
  5
  6
  Raportează
 • postat de Aad
  Marți, 10 August 2021 16:07
  70.25.40.***
  Ion, de acord sa fie alegerea fiecaruia. Dar daca te imbolnavesti de COVID-19 sa nu vii sa-mi umpli spitalele, sa nu mai aiba loc cei cu diabet, cu infarct, cu alte afectiuni care nu au cum sa fie prevenite altfel (pe termen scurt, ca pe termen lung, cu sport si alimentatie sanatoasa etc. etc...). Si daca la ATI s-ar rezerva doar 10% dintre locurile disponibile pentru cei care s-au vaccinat deja (rata de ineficienta a vaccinului) restul sa fie pentru AVC, AVC, accidente si altele asemenea, iar cei nevaccinati daca vin cu Covid-19 ii trimitem acasa si sa moara acolo, atunci as fi de acord 100% cu tine. Dar imi vei spune ca si ceilalti isi platesc impozitele (cei nevaccinati) si au dreptul la ingrijire medicala, si ai dreptate. Dar ei ar fi putut (90% dintre ei) sa evite nevoia de ingrijiri medicale daca s-ar fi vaccinat GRATUIT. Si tocmai aceasta nepasare fata de cei nenorocosi (diabetici, infarcturi, accident vascular cerebral, accidente circulatie sau de munca), lipsa de empatie este revoltatoare. Nu vi se pare ca ar fi un act cetatenesc si social normal sa se vaccineze?
  7
  7
  Raportează
 • postat de Un observator.
  Marți, 10 August 2021 10:33
  89.137.138.***
  Sunt cei mai buni(au tupeu) la a fi intotdeauna anti-ceva si a face propaganda mincinoasa.
  Sunt mai presus decat medicii de specialitate si specialisti in toate domeniile(fara nici o pregatire).
  Sunt naivi cei ce ii cred si se lasa manipulati de minciunile lor.
  23
  24
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 10 August 2021 06:12
  213.233.88.***
  "Altfel AUR nu se opune efectiv vaccinării" ci se opune "ferm vaccinării obligatorii' -din articol. Și, nu e normal? Lăsați oamenii să aleagă. Cel care decide să nu se vaccineze împotriva Covid își riscă viața trupească. Cel care decide să se vaccineze împotriva Covid își riscă sufletul. Unde ați văzut voi in toată literatura de specialitate că e normal ca o celulă să producă o proteină pe care altfel nu ar fi produs-o niciodată în urma unui tratament medical? Vaccinurile mARN sunt o aberație în sine iar o aberație nu poate funcționa ca soluție. E chiar atât de greu de înțeles?
  23
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.