Gălățeanul Cătălin Chirilă, cel mai bun pădurar din țară

Gălățeanul Cătălin Chirilă, cel mai bun pădurar din țară
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Desfășurată în perioada 29-30 septembrie, în cadrul Ocolului Silvic Caracal, din cadrul Direcției Silvice Olt, faza națională a concursului profesional "Cel mai bun pădurar, ediția 2021" a adus un motiv de mândrie pentru silvicultura gălățeană.

Concursul, la care au participat 41 de reprezentanți din direcțiile silvice județene și cei ai Agenției Moldsilva din Republica Moldova, a fost câștigat de reprezentantul Direcției Silvice Galați, Cătălin Laurențiu Chirilă, acesta fiind recompensat cu medalie de aur și diplomă de merit. Pădurarul activează în cadrul Ocolului Silvic Grivița și face parte din categoria tânără, dar de viitor, a celor care lucrează în sectorul silvic din județul Galați, menționează Direcția Silvică Galați, într-un comunicat de presă.

Inițiat în perioada anilor ’80, concursul profesional "Cel mai bun pădurar" se comportă ca un filtru, desfășurându-se la nivel de ocol silvic, direcție silvică județeană și apoi la nivel de țară, la faza națională participând câștigătorii de la nivelul direcției silvice.

Probele concursului sunt structurate în strânsă legătură cu principalele activități ale pădurarilor: o probă teoretică ce cuprinde întrebări din domeniile tehnice și ale legislației silvice, urmată de mai multe probe practice, precum: recunoașterea speciilor forestiere după lujeri, muguri, frunze, rondele de lemn, recunoașterea speciilor de vânat după trofee și urme, recunoașterea bolilor și dăunătorilor pădurii, cubarea și sortarea lemnului pe picior sau doborât, întocmirea actelor de contravenție și infracțiuni pentru fapte de încălcare a legislației silvice, utilizarea aplicațiilor electronice de trasabilitate a materialului lemnos.

Cătălin Laurențiu Chirilă nu este la prima clasare pe podiumul concursului "Cel mai bun pădurar". Anterior, el a mai ocupat o dată locul 3 și de două ori locul 2, confirmând constanța, ambiția și profesionalismul de care dă dovadă.

Realizarea tânărului pădurar gălățean este cu atât mai mare cu cât Direcția Silvică Galați este una dintre cele mai mici din țară, prin suprafața de fond forestier administrată și prin numărul de pădurari existenți.

Citit 2788 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 01:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.