"Este nevoie de un aeroport în zona Galați - Brăila", susţine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

"Este nevoie de un aeroport în zona Galați - Brăila", susţine ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a declarat că "îi este clar" că există necesitatea construirii unui aeroport în zona Galați - Brăila, dar că trebuie "să discutăm și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare, autorizări, de toate lucrurile care duc la final acest proiect".

Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu s-a aflat sâmbătă, 4 decembrie, la Galați, pentru a se întâlni cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, pentru a analiza stadiul proiectelor de investiții derulate de acestea. Prezenți la întâlnire au fost și ministrul Economiei, Florin Spătaru, europarlamentarul Dan Nica, președintele CJ Galați, Costel Fotea, și primarul Ionuț Pucheanu.

Cu ocazia acestei întâlniri a fost abordată și ideea construirii unui aeroport în județul Galați, proiect integrat inclusiv în strategiile de dezvoltare realizate de autoritățile locale și județene. La nivelul CJ Galați au fost, de altfel, realizate o serii de studii ce susțin construirea unui aeroport în regiune, fiind chiar identificată o posibilă locație a acestuia, în proximitatea comunelor Braniștea, Smârdan și Schela. În apropierea acestui amplasament - situat la 18 km de Galați și 20 km de Brăila - va trece și centura mare a Galațiului.

În legătură cu acest proiect, ministrul Transporturilor, prim-vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat: "Domnul președinte al CJ Galați, Costel Fotea, mi-a expus proiectul. E clar că vorbim de cea mai mare aglomerare urbană după București. Mă refer aici la zona Galați - Brăila. Dar puteam să fiu superministru astăzi și să am toate instituțiile statului la dispoziție, nu puteam să dau un răspuns pe loc, care să fie corect. Am înțeles tot ce s-a ridicat, ca studiu, și tot ce a spus dl președinte și eu vă asigur că din partea autorităților de la București, pe un proiect care stă în picioare, care va avea toți indicatorii de trafic - poate vorbim de aeroport cargo, în primă fază - dacă lucrurile vor sta în picioare, tot ceea ce ține de București, de autorizații și așa mai departe, noi nu avem o problemă. Doar că nu este o discuție pe care să o închidem astăzi. Este o discuție pe care trebuie să o reluăm și cu specialiști în aviație și cu cei care gestionează lucrurile din acest punct de vedere. Dar vreau să fiu clar: a doua aglomerare urbană din România, respectiv Galați - Brăila, are nevoie și de o dezvoltare de acest tip. Dar vreau să discutăm și celelalte etape, ce țin de sursele de finanțare, autorizări, de toate lucrurile care duc la final acest proiect. Vreau să avem toate aceste discuții!".

Construirea unui aeroport în regiune este o mai veche dorință atât la Galați, cât și la Brăila. Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu a precizat că și autoritățile din Brăila i-au vorbit despre potențialul de realizare a unui aeroport regional la Ianca.

Care ar fi soluția cea mai potrivită, rămâne de văzut. Cert este că, deși au trecut mulți ani de când se tot discută de un aeroport în zona Galați . Brăila, mai ales în perioadele electorale, Ministerul Transporturilor nu a făcut foarte mulți pași concreți în această direcție. Poate de acum înainte....

Citit 10793 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.