Proiectant pentru o stradă Domnească retro şi pietonală. Contract atribuit

Proiectant pentru o stradă Domnească retro şi pietonală. Contract atribuit
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

În locul unui "stil arhitectural urban contemporan", cum hotărâse iniţial, Primăria Galaţi a ajuns la concluzia că îşi doreşte, totuşi, un aspect retro pentru strada Domnească. Pe tronsonul cuprins între străzile Gamulea şi Gării, artera să poată deveni pietonală în weekend, să ofere piste pentru biciclete, dar şi o alee a celebrităţilor în paviment. Iată s-a găsit proiectant pentru a reface documentaţia de modernizare a străzii Domnească: firma Creative Road Design.

Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, contractul pentru servicii de proiectare, faza actualizare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru "Modernizare strada Domnească, tronson Gamulea - Gării" a fost atribuit. Valoarea lui este de 50.000 de lei fără TVA, durata - de 90 de zile, iar câştigătoare este firma Creative Road Design.

Primăria cere în mod expres ca mobilierul urban - bănci, coşuri de gunoi, adăposturile din staţii - şi stâlpii de iluminat să aibă aspect retro şi aceeaşi linie de design. Pavimentul trotuarelor va fi din granit şi va cuprinde un ansamblu de tip ”Aleea celebrităţilor (Walk of Fame)”.

Ultima prevedere expresă pentru proiectanţi este să analizeze realizarea unei străpungeri în zona Parfumul Teilor, pentru a face legătura cu strada Nicolae Bălcescu. În acest fel, municipalitatea ar putea răspunde solicitării unei asociaţii de proprietari de a realiza o legătură rutieră directă între aleea aflată vizavi de sediul ziarului "Viața liberă" și strada Domnească. Doleanța oamenilor, justificată prin faptul că accesul ambulanțelor sau al pompierilor este foarte dificil în zona respectivă, a fost prezentată şi argumentată în ediţia din 2 iunie 2021 a cotidianului nostru.

Citit 5501 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.