Restanțe de remediat la trei proiecte ale Consiliului Județean

Restanțe de remediat la trei proiecte ale Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ședința de joi, 28 aprilie, a Consiliului Județean (CJ) Galați au fost aprobate trei proiecte de hotărâri cu privire la actualizarea proiectelor tehnice și a resturilor de executat la trei obiective de investiții aflate în derulare.

Astfel, în ceea ce privește finalizarea noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Parcul Rizer, rezilierea contractului de lucrări a avut loc anul trecut, în condițiile în care constructorul, firma bucureșteană Midanne Invest Grup SRL, a executat în 36 de luni doar aproximativ 50% din cuantumul acestora. În vederea definitivării investiției, CJ a efectuat o expertiză tehnică ce a stabilit că lucrările pot fi continuate conform proiectului inițial și a evaluat financiar restul de executat la o valoare totală de 24.836.070,10 lei, inclusiv TVA.

Referitor la proiectul de restaurare și amenajare a Casei Colecțiilor, fosta Farmacie Ținc, se menționează că același constructor din Capitală a executat în perioada de derulare a contractului sub 30% din cuantumul lucrărilor, dovedind incapacitatea de a le duce la bun sfârșit. Pentru terminarea acestora, CJ a efectuat o expertiză tehnică ce a stabilit că lucrările pot fi continuate conform proiectului inițial și a evaluat financiar restul de executat, de această dată fiind vorba despre 2.544.010,42 lei, inclusiv TVA.

O situație similară a fost constatată și în cazul Bazei de agrement cu specific pescăresc Zătun 2. În cazul acestui obiectiv, contractul de lucrări început în anul 2020 a fost reziliat în 2021, deoarece constructorul a executat până aproape de finalizarea termenului de execuție doar aproximativ 50% din cuantumul lucrărilor. Pentru terminarea acestora, expertiza tehnică efectuată de specialiștii CJ a stabilit că investiția poate fi continuată conform proiectului inițial și a evaluat financiar restul de executat la 1.621.364,51 lei, inclusiv TVA. Noua bază de agrement s-a aflat ”în grija” unei asocieri de firme brăilene: Larapeu Construct SRL - Electrix SRL.

Citit 3564 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.