Cum avansează lucrările de pe "centura mică". Puzzle complicat pe DJ 251M

Cum avansează lucrările de pe "centura mică". Puzzle complicat pe DJ 251M
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Lucrările continuă pe toate cele cinci tronsoane ale DJ 251M ("centura mică" a municipiului Galați), dar și la podul hobanat ce ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului. Conform reprezentanților Consiliului Județean (CJ) Galați, singurele porțiuni ale drumului pe care nu se poate avansa sunt cele blocate de lipsa exproprierilor.

Este vorba despre tronsonul 1A (IATSA - intersecția cu strada Oltului) și 2A (de la Viaduct până la podul hobanat). În rest, tronsonul 1B (de la strada Oltului, la Viaduct) este gata în proporție de 45 la sută, pe tronsonul 2B (de la pod până în bulevardul George Coșbuc) s-a avansat cam 40 la sută, cu mențiunea că și acesta este grevat de exproprieri, în vreme ce tronsonul 4 (din Barieră până în strada Basarabiei) este gata în proporție de peste 70 la sută. În plus, conform președintelui CJ, Costel Fotea, la pod lucrările au ajuns la jumătate. "Sunt peste 20 de sudori la fața locului, iar, în ceea ce privește componentele metalice, trebuie spus că au ajuns deja 700 de tone din cele 1.500 necesare", ne-a declarat, în exclusivitate, președintele CJ, menționând și faptul că "se lucrează pe toate fronturile la partea de utilități, chiar și noaptea, în limita în care o permite situația exproprierilor".
În altă ordine de idei, Costel Fotea a ținut să precizeze că întregirea sumei până la valoarea de 170 milioane de lei are la bază integrarea proiectului Primăriei în cel al CJ, chestiune tranșată într-o ședință a instituției din urmă cu două luni. Conform aceleiași surse, în acest puzzle al lucrărilor de pe "centura mică"” a Galațiului sunt implicate mai multe asocieri, fiind vorba despre circa 20 de firme, ce se ocupă atât de zona de rețelistică (gaze, canalizare, apă, energie electrică), de lucrările complexe de la podul hobanat (ce reprezintă mai mult de jumătate din valoarea totală a investiției) sau de partea de asfaltare și de lărgire a drumului la patru benzi.

Toleranță zero pentru cei care nu își fac treaba

"Pe cei care au făcut o evaluare a exproprierilor ce nu corespunde realității i-am tras la răspundere. Firma AM Livity SRL a primit certificat constatator negativ din partea CJ, a fost acționată și în instanță, acolo unde instituția noastră a câștigat 3,8 milioane de lei, definitiv și irevocabil, fiind vorba inclusiv de penalități și cheltuieli de judecată", a adăugat președintele CJ.
Totodată, în contextul în care firmele nemțene implicate în proiect au primit recent certificate negative intermediare în baza noii legislații a achizițiilor publice, Costel Fotea a menționat că aceeași abordare va fi menținută și în cadrul Consiliului Județean Galați. "Dacă, și repet, doar dacă se va dovedi că lucrările stagnează din cauza acestor companii, vom acționa cu toleranță zero. Deocamdată nu e cazul, iar problema rămâne blocarea exproprierilor de pe centură de către consilierii județeni liberali", a conchis președintele CJ.
Reamintim că miercuri, 29 iunie, va avea loc o nouă ședință ordinară a CJ Galați, cu proiectele de hotărâri privind exproprierile din nou pe ordinea de zi.

Citit 4302 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:14

3 comentarii

 • postat de Cristi
  Miercuri, 29 Iunie 2022 17:09
  86.34.187.***
  O mizerie politica, mai are putin si va exploda in fata celui care a manageriat aceasta gluma proasta asa cum a explodat si in fata lui Arsene. Doar ca aici diferenta este ca PNL nu s-a putut tine departe si a pus bete in roate asa cum a facut in ultimii 30 de ani, desi sunt ,,parteneri'' la guvernare.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Un cetățean
  Miercuri, 29 Iunie 2022 12:38
  178.138.35.***
  Avansează în ritm alert. Dacă tot avem Intersecția fără Rost, trebuia musai sa avem si Podul fără Rost.
  5
  14
  Raportează
 • postat de Ov.
  Miercuri, 29 Iunie 2022 00:52
  5.13.134.***
  Cât mă bucur că "NOUL?" PDL(PNL) se umple din nou de maro, mai mult decât era...

  S-o țină tot așa în d0 B! Tocia lor, că sigur încălecarea celor două așa-zis "partide" vor dispărea împreună(de data aceasta) de pe scena politică așa cum a încercat s-o dreagă PDL-ul fardându-se în PNL...

  Există o vorbă românească adevărată, cu exponent în realitate: "Lupul își schimbă părul, dar năravul ba".

  Iată că băsiștii/PDL-iștii ăi așa-zis "reformați?", defapt preschimbați/albiți/fardați/rujați/camuflați/?ascunși acum sunt sigla "NOULUI?" PDL(PNL) și-au dat arama pe față, devoalându-se în băsismele lor, băsisme/PDL-isme de a munci întotdeauna doar împotriva cetățenilor/românilor(gălățenilor)...băsiști/PDL-iști împreunați cu unii/acei foști liberali încă rămași în struțo-cămila asta așa-zisă "NOUL?" PDL(PNL) de pervertire a liberalismului adevărat/autentic/istoric și de pervertire/preschimbare inversă...adică a foștilor liberali, care acum au fost ei pervertiți/preschimbați în gândire/gesturi/comportament, reduși la stadiul de băsisme/PDL-isme, comportament din acela grotesc de pe timpul PDL/basescu.

  "opinie politică"


  P.S.: Stângă cu ifosele lui PDL-izate/băsificate va duce partidul ăsta "NOU?" struțo-cămilă "NOUL?" PDL(PNL) spre dispariția de pe scena politică, și a acestui așa-zis "NOU?" partid "NOUL?" PDL(PNL), exact așa cum a dispărut și vechiul/"istoricul" vechi PNL de pe scena politică, ca și doctrină, mentalitate, gândire, comportament, gesturi, rămânând în schimb în urmă doar această etichetă, cârpă, siglă (PNL) golită de acel fost conținut autentic liberal zisă "PNL", "NOUL?"?...mai mult băsificat/PDL-izat.

  Păcat de adevăratul liberalism românesc, cel adevărat, autentic ce nu mai existå odată cu trecerea la cele veșnice a anumitor oameni(adevărați liberali)/vremuri...huliți/hulite de unii.
  Am rămas dezamăgit în ce s-a preschimbat liberalismul autentic. Unii în ignoranța lor, cât mai ales în aroganța lor(ca Stângă al lor, Dobre, Orban, Gorghiu) nu înțeleg că ei sunt singurul obstacol, singurii vinovați de eșecul politic al necâștigării unor scrutine/alegeri...fiindcă ceilalți politicieni nu trebuie să facă și să zică absolut nimic despre oponenții politici ca să-i învingă în alegeri, ci pur și simplu, iată, trebuie doar să-i lase(pe liberali în cazul de față) să se facă singuri de râsîn fața româbilor/alegătorilor, liberalii PDL-izați/băsificați în cugwt și în n... pierzând singuri pe mâna lor alegerile(cu tot cu Gworgel Stângă al lor) și fiecare scrutin/voturile cetățenilor...așa cum au demonstrat de fiecare dată fostele runde de alegeri.
  PSD i-au lăsat în offside pe cei ziși "NOUL?" PDL(PNL), pe liberalii PDL-izați/băsificați...să se facă singuri de râs, liberalii pierzând singuri alegerile, pe mâna lor liberală, pretându-se la băsismele, PDL-ismele, g0lăn!ile "din străduri", girând comportamentul g0lănesc, agresiv "din străduri"(cât și din politică), g0lănii acceptate de așa-ziși "liberalii noi-nouți", ca fiind "un drept democratic", ceea ce este intolerabil dacă ne gândim la o altă vorbă de duh, vorbă românească devoalată ca fiind adevărată, cu exponent/transpunere în realitatea de zi cu zi, și anume: "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face"(asta apropo de g0lăn!a cu "plăcuța suedeză", (inclusiv g0lăni!le "din străduri") pe care ceilalți români le-au întors-o și li le-au întors în nas inițiatorilor/adulatorilor g0lăniei/g0lăni!le, ceea ce nu le-a mai convenit/plăcut, în acest moment, ei inițiatorii/adulatorii acelei/acelor golănii băsiste/"NOU?" PDL-iste nemaiconvenindu-le g0lăni!le, vociferând că e o t!căloșie/g0lănie ceea ce le-a venit înapoi în nas și lor "NOU?" PDL(PNL)-iștilor/haștagilor, ca efect de bumerang(g0lăn!a cu așa-zisa "plăcuță suedeză").

  "opinie politică"
  20
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.