Start în campania electorală! Liber la propagandă până pe 8 iunie

Start în campania electorală! Liber la propagandă până pe 8 iunie
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Oficial, începând de vineri, 10 mai 2024 și până sâmbătă, 8 iunie 2024, ora 7,00, suntem în campanie electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. „Păi, și care ar fi diferența?! Bannere, mashuri și corturi electorale sunt montate deja, iar pliante și broșuri se tot împart de câteva săptămâni! Iar întâlnirile cu candidații și alaiurile lor sunt deja la ordinea zilei!”, ne întreabă, pe bună dreptate, cititorii.

O diferență ar fi aceea că se vor umple cu afișe panourile electorale montate de autorități în diferite zone din oraș. În plus, competitorii se pot exprima în timpul campaniei electorale prin mitinguri, adunări, publicitate stradală (doar afișe), utilizarea televiziunii, radioului, presei și a celorlalte mijloace de informare în masă, precum și prin mediul online.

„Se consideră materiale de campanie doar cele produse și distribuite după începerea campaniei electorale. Astfel, legal vorbind, bannerele, posterele sau orice alte materiale realizate și distribuite înainte de această dată nu sunt considerate materiale electorale, ci sunt produse prin care se promovează partidul; un partid se poate promova oricând, chiar și între alegeri, urmând ca sumele respective să fie declarate către Autoritatea Electorală Permanentă și raportate anul următor, până în luna aprilie”, este explicația pe care am găsit-o pe site-ul Votcorect.ro.

Deci utilizarea bannerelor, mashurilor sau panourilor este legală atât timp cât respectă reglementările privind publicitatea stradală și cele privind finanțarea partidelor politice.

Printr-un comunicat de presă, Biroul Electoral Central (BEC) a recomandat, cu fermitate, competitorilor electorali să respecte regulile generale privind desfăşurarea campaniei electorale, să aibă un discurs echilibrat, onest şi constructiv şi să evite denaturarea sau manipularea informaţiilor pentru a preveni răspândirea ştirilor false, a acţiunilor de dezinformare şi a oricăror derapaje de natură să afecteze buna desfăşurare a procesului electoral.

De asemenea, BEC transmite că discursul electoral şi mesajele cu caracter politic ale competitorilor electorali trebuie dezvoltate în aşa fel încât "să ofere garanţii privind respectarea şi promovarea principiilor democraţiei şi să contribuie la dezvoltarea unui climat de integritate în desfăşurarea campaniilor electorale, atât din respect pentru ceilalţi competitori, cât şi pentru alegători”.

„Alegătorii merită să aibă acces la informații obiective, reale și corecte pentru a-și putea forma propria opinie și pentru a decide în deplină cunoștință de cauză”, subliniază BEC.

Citit 2471 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Mai 2024 15:58

5 comentarii

  • postat de treceti la treaba pentru Galati
    Luni, 20 Mai 2024 09:18
    5.13.172.***
    Si eu credeam ca s-a dat startul la taiat iarba la curatat strazile parcurile dat cu var copaci si bordurile . spalat trotuarele,ca doar neati luat banii din buget pentru aceasta golanie, spor la curatenie milogilor.
    0
    0
  • postat de macarie banu
    Marți, 14 Mai 2024 12:44
    89.137.225.***
    sa facem o lista cu TOATE PROMISIUNILE ce vor apare,de la toti candidatii,in aceasta campanie...sa fie acolo.Apoi,un clasament in functie de cat de mare e minciuna.Apoi,cat "a furat da' a si facut" sau "a furat dar ne-a si dat".Sa vedeti scenariu de comedia dreak ce iese.Mai am si din anii trecuti..
    0
    4
  • postat de Sint împotriva
    Marți, 14 Mai 2024 08:48
    5.13.172.***
    Aici sunt banii dumneavoastră,ce puteau fi folosiți să ridicăm.cel puțin un spital
    .
    0
    5
  • postat de marr
    Vineri, 10 Mai 2024 13:13
    86.124.201.***
    Liber la minciuni , poate se mai gasesc Creduli-gugustiuci .
    2
    41
  • postat de Ciclop
    Vineri, 10 Mai 2024 12:21
    86.120.239.***
    A început campania de vidanjare !
    3
    48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro