”Undă verde” pentru refacerea din temelii a Ambulanței Tecuci

”Undă verde” pentru refacerea din temelii a Ambulanței Tecuci
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Lucrările de consolidare, eficientizare energetică și modernizare a sediului Ambulanței Tecuci vor demara după ce, în cursul zilei de luni, 20 mai, Consiliul Județean (CJ) Galați a aprobat documentația tehnică a proiectului și astfel se dă ”undă verde” pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Sediul Ambulanței din Tecuci a intrat într-un amplu program de modernizare și reabilitare, contractul de finanțare fiind semnat, în aprilie, între CJ Galați și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, în cadrul Programului Operațional Regional (POR) Sud-Est 2021-2027.

Investiția, în valoare de 3,1 milioane de lei - din care grantul european este de 2,1 milioane de lei - vizează refacerea din temelii a sediului Ambulanței din Tecuci, o clădire construită în anii 1950 și la care nu s-au mai făcut niciun fel de lucrări de modernizare sau consolidare.

Pentru accelerarea proiectului, realizarea studiilor tehnice și depunerea cererii de finanțare au fost însoțite de derularea cu clauză suspensivă a licitației privind proiectarea și execuția lucrării. Câștigătoare a licitației a fost desemnată asocierea formată din firmele SC Davide Construct SRL şi SC Arhitone SRL, iar după aprobarea de luni, 20 mai, a documentației tehnice, se va putea trece la demararea efectivă a lucrărilor.

“Vom transforma complet sediul ambulanței. Totul pentru a asigura un mediu mai confortabil și mai sigur celor aproape 40 de salvatori care lucrează aici zilnic. Astfel, o clădire veche de aproape 7 decenii va fi transformată într-una modernă, oferind condiții excelente pentru cei care muncesc aici. Este respectul pe care îl aducem acestor oameni, fiind, de asemenea, o investiție extrem de necesară pentru Tecuci. Vom consolida clădirea, care are o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați, și vom interveni și la partea de instalații, montând un sistem nou de climatizare pentru a asigura calitatea aerului. De asemenea, vom instala sisteme de ventilare mecanică cu recuperatoare de căldură, sistem inteligent de management al energiei, reabilitând sistemul de încălzire și cel de furnizare a apei calde de consum. Mai mult, clădirea va fi dotată cu panouri fotovoltaice și panouri solare", se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Galați. 

Investițiile la Ambulanța Tecuci erau unele dintre cele mai necesare la nivelul județului Galați, dată fiind importanța acestuia la nivelul sistemului sanitar regional. Mai exact, Ambulanța Tecuci deservește atât municipiul Tecuci, cât și localitățile învecinate, respectiv 19 comune, în total peste 141.000 de locuitori. În 2023, beneficiarii acestor servicii medicale s-a ridicat la 13.200 de persoane.

După refacerea sediului, dotarea Ambulanței Tecuci va fi suplimentată atât cu mobilier medical, cât și cu noi echipamente de intervenție.

Citit 2682 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.