Dezastrul de pe strada Mihai Bravu/ Casele Galaţiului se prăbuşesc peste oameni

Dezastrul de pe strada Mihai Bravu/ Casele Galaţiului se prăbuşesc peste oameni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O casă foarte veche de pe strada Mihai Bravu este o adevărată povară pentru câţiva gălăţeni care locuiesc în zonă. Deşi imobilul situat între Biblioteca Judeţeană şi Aleea Mică este izolat, siguranţa oamenilor nu pare a fi o realitate. Edificiul de pe strada Mihai Bravu nr. 22 a început să se dărâme peste acoperişul locatarilor de la nr. 24. Iar dezastrul a început acum câţiva ani.

Cu zidul deasupra capului

De câteva zile, Viorica Ropotă şi familia sa, care domiciliază pe strada Mihai Bravu nr. 24, trăiesc cu un sentiment de frică. În orice moment, zidul imobilului retrocedat ar putea să se prăbuşească peste casa lor. "Zidul clădirii de lângă noi este de susţinere pentru toate casele de pe Aleea Mică. Geamul vecinilor mei este chiar în zid. În timp, a fost furat tot din această casă şi s-au format crăpături. Acum, peretele s-a înclinat şi poate să cadă oricând peste noi, pentru că se sprijină în colţul locuinţei. Povestea este lungă, noi am avut probleme şi în decursul acestei ierni. Au fost atâtea discuţii despre casele retrocedate şi nimic nu s-a rezolvat. Este un adevărat pericol şi nu pot să-mi explic de ce nu se ia atitudine", ne-a explicat Viorica Ropotă.

"Clădirea este proprietate privată"

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, imobilele situate între Biblioteca Judeţeană şi strada Mihai Bravu nr. 24 au fost retrocedate şi nu se mai află în proprietatea municipiului Galaţi, motiv pentru care Primăria nu poate interveni. "Este vorba despre o proprietate privată. Proprietarul răspunde de starea imobilului şi pentru eventualele daune", ne-a explicat Emanuela Turcu.

Totodată, am reuşit să aflăm că proprietarul edificiului este societatea comercială Long Bridge SRL, cu sediul în Bucureşti.

"Am fost în audienţa la primar şi mi s-a spus că este suficient avizul celor de la Inspectoratul în Construcţii pentru demolare. Eu consider că ar trebui să se aplice amenzi proprietarului sau să fie dat în judecată. Intenţionez să fac toate demersurile pentru a rezolva această problemă", a precizat Viorica Ropotă.

Analizând câteva imagini din anul 2012 ale aceleiaşi clădiri, am constat că diferenţele sunt enorme, semn că imobilul se prăbuşeşte cu fiecare zi ce trece, iar victimele ar putea fi câţiva gălăţeni nevinovaţi.

Citit 4262 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.