Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
5 comentarii

O casă foarte veche de pe strada Mihai Bravu este o adevărată povară pentru câţiva gălăţeni care locuiesc în zonă. Deşi imobilul situat între Biblioteca Judeţeană şi Aleea Mică este izolat, siguranţa oamenilor nu pare a fi o realitate. Edificiul de pe strada Mihai Bravu nr. 22 a început să se dărâme peste acoperişul locatarilor de la nr. 24. Iar dezastrul a început acum câţiva ani.

Cu zidul deasupra capului

De câteva zile, Viorica Ropotă şi familia sa, care domiciliază pe strada Mihai Bravu nr. 24, trăiesc cu un sentiment de frică. În orice moment, zidul imobilului retrocedat ar putea să se prăbuşească peste casa lor. "Zidul clădirii de lângă noi este de susţinere pentru toate casele de pe Aleea Mică. Geamul vecinilor mei este chiar în zid. În timp, a fost furat tot din această casă şi s-au format crăpături. Acum, peretele s-a înclinat şi poate să cadă oricând peste noi, pentru că se sprijină în colţul locuinţei. Povestea este lungă, noi am avut probleme şi în decursul acestei ierni. Au fost atâtea discuţii despre casele retrocedate şi nimic nu s-a rezolvat. Este un adevărat pericol şi nu pot să-mi explic de ce nu se ia atitudine", ne-a explicat Viorica Ropotă.

"Clădirea este proprietate privată"

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, imobilele situate între Biblioteca Judeţeană şi strada Mihai Bravu nr. 24 au fost retrocedate şi nu se mai află în proprietatea municipiului Galaţi, motiv pentru care Primăria nu poate interveni. "Este vorba despre o proprietate privată. Proprietarul răspunde de starea imobilului şi pentru eventualele daune", ne-a explicat Emanuela Turcu.
Totodată, am reuşit să aflăm că proprietarul edificiului este societatea comercială Long Bridge SRL, cu sediul în Bucureşti.
"Am fost în audienţa la primar şi mi s-a spus că este suficient avizul celor de la Inspectoratul în Construcţii pentru demolare. Eu consider că ar trebui să se aplice amenzi proprietarului sau să fie dat în judecată. Intenţionez să fac toate demersurile pentru a rezolva această problemă", a precizat Viorica Ropotă.
Analizând câteva imagini din anul 2012 ale aceleiaşi clădiri, am constat că diferenţele sunt enorme, semn că imobilul se prăbuşeşte cu fiecare zi ce trece, iar victimele ar putea fi câţiva gălăţeni nevinovaţi.

Citit 3757 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2016 18:26

5 comentarii

 • postat de O Cotzcarie Duminică, 03 Aprilie 2016 18:28 79.116.96.*** Link la comentariu
  0
  0

  Acolo este un proiect de bloc.
  Cum nu stiti?
  Cica zona protejata istoric.

  Raportează
 • postat de rodax Duminică, 03 Aprilie 2016 15:39 109.103.134.*** Link la comentariu
  0
  2

  x nu poti sa deposedezi proprietarul de bunul sau,dar poti sa-l obligi sa-l intretina,tot conform legii.

  Raportează
 • postat de Georgel Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 22:50 78.97.221.*** Link la comentariu
  3
  4

  Un articol care spune multe despre pericolul prăbușirii unei case de patrimoniu și nimic despre tragedia dispariției unei astfel de clădiri. Cum e turcul și chistolul. Cum e poporul așa e și presa...

  Raportează
 • postat de X Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 17:19 82.78.125.*** Link la comentariu
  1
  5

  @Ioana ...care institutii in ce calitate si cu ce articol de lege sa-l oblige pe ala sa darame cosmelia ? Conform constitutiei art 147.5) Proprietatea privată este inviolabilă, în condiţiile legii organice.
  In concluzie nu poti sa-l deposedezi de bun direct, prin nici o lege organica. Singurul care are ceva sa zica in cazul de fata ... cred ca ar putea fi ISC-ul, inspectoratul de stat in constructii.

  Raportează
 • postat de ioana Sâmbătă, 02 Aprilie 2016 13:48 5.13.164.*** Link la comentariu
  0
  10

  Daca este proprietate privata ,primaria nu poate interveni dar celelalte institutii ale statului ? Unde sunt ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.