350 de SOLDAȚI din şase ţări se ANTRENEAZĂ la Smârdan
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

350 de SOLDAȚI din şase ţări se ANTRENEAZĂ la Smârdan
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De luni, 9 mai, timp de o săptămână, se desfăşoară, la Centrul Secundar de instruire pentru luptă Smârdan, modulul de pregătire „Platinum Eagle 16.1”, din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

La exerciţiu vor lua parte nu mai puţin de 350 de militari din ţara noastră, dar şi din Statele Unite, Marea Britanie, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

Armata română va fi reprezentată de gălăţeni. Mai exact, de 120 de membri ai Forţele Terestre din batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi. Scopul principal al exerciţiului este acela de a le permite militarilor din diferitele structuri să se antreneze împreună şi să îşi menţină capacitatea operaţională crescută, se arată într-un comunicat de presă semnat de purtătorul de cuvânt al Batalionului 300 Infanterie Mecanizată ''Sfântul Andrei'' din Galaţi, plutonier major Marius Paraschiv. Exerciţiul se va termina duminică, 15 mai.

BSRF-16, exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra insurgenţă.

Vă reamintim că, de peste un an, Centrul Secundar de instruire pentru luptă Smârdan este gazda unor astfel de exerciţii militare de amploare.

Citit 2730 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 12:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.