Trei gălăţeni săraci datorează statului…. cinci milioane de euro! "Lista ruşinii" pentru persoane fizice

Trei gălăţeni săraci datorează statului…. cinci milioane de euro! "Lista ruşinii" pentru persoane fizice
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Satele gălăţene Tălpigi şi Gîrbovăţ, din comuna Ghidigeni, sunt acum mult mai aproape de capitala ţării. Asta, în condiţiile în care atât în Bucureşti, cât şi în Ghidigeni, locuiesc unii dintre cei mai mari datornici la stat din întreaga ţară. Se poate vedea asta limpede, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a dat publicităţii lista persoanelor fizice care au datorii către stat. Sunt, în total, 187.230 de oameni care au plăţi restante către stat.

Cea mai înglodată în datorii persoană fizică din România este, în acest moment, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din Capitală. Acesta are de dat plătit statului, potrivit ANAF, peste 84 de milioane de lei, cu tot cu penalităţi.

Pe locurile 5 şi 7 în acest top se află doi gălăţeni. Nu sunt oameni de afaceri cunoscuţi din Galaţi, nici avocaţi, nici notari. Sunt Viorel G. Cotiga, din satul Tălpigi, şi Ion Archiri, din satul Gîrbovăţ. Ambele sate aparţin de comuna Ghidigeni, din nordul judeţului, cunoscută ca una dintre cele mai sărace din zonă. Ei bine, din toată sărăcia, Cotiga are de plată către stat 9.854.370 de lei, în vreme ce Archiri datorează nu mai puţin de 9.535.743 de lei.

Reprezentanţi ai autorităţilor locale din comuna Ghidigeni susţin că cei doi sunt oameni săraci şi că n-au desfăşurat, pe plan local, nicio activitate economică. Acum, ambii locuitori datorează statului de trei ori mai mult decât bugetul anual al Primăriei.

În acelaşi top de tristă faimă figurează şi o femeie din Corod. Se numeşte Aniţa P. Loredana Petrescu şi ar avea de dat la stat nu mai puţin de 4.290.156 de lei, potrivit ANAF. Din câte am putut afla, de la administraţia locală din Corod, tânăra de nici 30 de ani a locuit, de asemenea, în comuna Ghidigeni şi provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare modeste.

N-ar fi prima dată când gălăţeni săraci acceptă să fie înfiinţate, pe numele lor, societăţi care ulterior se desfiinţează, lăsându-i datori vânduţi! Dacă şi aici a fost sau nu cazul unor astfel de afaceri necurate, rămâne de văzut.

Cele mai mari datorii

Dintre locuitorii oraşului Galaţi, cel mai mare datornic, conform datele ANAF, este Damian C. Nicoară, de la care statul aşteaptă 6.163.568 de lei. Urmează Lucian G. Tomescu, despre care ANAF spune că are de plătit 4.124.934 de lei şi Irimia C. Petrişor Gabriel, cu 1.250.261 de lei. În total, numai în oraşul Galaţi sunt, potrivit ANAF, 2.788 de datornici.

Citit 12027 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.