Tone de pepeni, CONFISCATE de poliţiştii gălățeni

Tone de pepeni, CONFISCATE de poliţiştii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Poliţiştii locali i-au luat în vizor, şi anul acesta, pe comercianţi care îşi valorifică marfa ocupând domeniul public fără a deţine licenţe de comerţ stradal. În acest context, pe 12 iulie, angajaţii Serviciului Control Activităţi Comerciale din cadrul Poliţiei Locale au verificat o serie de comercianţi, aplicând şapte sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 3.000 de lei. Acţiunile au avut loc pe bulevardul Dunărea şi pe strada Victor Vîlcovici.

Astfel, poliţiştii locali au dat, conform Legii 12/1990, două amenzi pentru comerţ în locuri neautorizate, trei sancţiuni pentru comerţ fără documente de provenienţă a mărfii, o sancţiune în conformitate cu prevederile HCL 307/2006 pentru ocuparea domeniului public fără autorizaţie şi o altă sancţiune pentru proferare de injurii şi ameninţări (Legea 61/1991).

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 1.950 de kilograme de pepeni verzi, 657 de kilograme de pepeni galbeni, 133 de kilograme de porumb pentru fiert, 221 de kilograme de roşii şi 12 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, marfa perisabilă confiscată a fost predată pe bază de proces verbal unei societăţi comerciale.

În zilele următoare, acţiuni similare vor fi întreprinse de agenţii Poliţiei Locale şi în alte zone ale municipiului Galaţi.

Citit 8241 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.