GARAJE puse la pământ. A început DEMOLAREA în zona blocului R5

GARAJE puse la pământ. A început DEMOLAREA în zona blocului R5
Evaluaţi acest articol
(120 voturi)

În ciuda celor sceptici, ieri dimineaţă a început cu adevărat demolarea unui prim garaj din zona blocului R5, din parcarea cu garaje dintre cele două Mazepe. Demolările se fac în vederea construirii primei parcări supraetajate din oraş, cu arhitrectură modernă: trei etaje, oferind 214 locuri de parcare şi chiar, cu viziune spre viitor, posibilitatea încărcării automobilelor electrice. Parcarea va înlocui 39 de garaje, cu arhitectură deplorabilă.

Aşa sfârşeşte o epocă, în care, de la doar câteva automobile în tot cartierul în anii ´60, numărul maşinilor a ajuns să-l depăşească cu mult pe cel al garajelor. În acelaşi timp, garajul devenise pentru mulţi proprietari un loc de depozitare pentru lucruri care ar înghesui viaţa la apartament, mobilă, gogonele şi undiţe, biciclete şi motociclete sau cărucioare, ba chiar un locşor de întâlnire la o tablă, o bere şi-o ţigară. Locuri care deja au o… istorie a lor.

Deocamdată, a început canonada: zgomote de picamer şi praf, care se vor adăuga căldurii sufocante, căci omleta nu se face fără să spargi ouăle…        

Citit 17180 ori Ultima modificare Luni, 07 August 2017 16:25

27 comentarii

 • postat de @ Victor Cilincă
  Marți, 15 August 2017 14:27
  Domnule Victor Cilincă si cat timp va dura demolarea acestor cosmelii infecte? Care este intervalul de timp pe care primaria Galati si l-a propus pentru demolarea acestor infecte cosmelii? Asta nu ati scris domnule Cilincă si nici nu cred ca v-ati interesat la primarie...fiindca speram ca nu va fi de genul 1 zi se demoleaza cat se demoleaza urmatoarele 3 zile se "odihnesc" muncitorii ca sunt obositi si asudati, iar apoi iarasi se lucreaza inca o zi la demolare, 3 zile pauza...La orice proiect pe pancarde si in documentele proiectului se specifica la fiecare proiect 2 lucruri:

  * data de inceput a proiectului
  * data de finalizare a proiectului

  In cazul acestei etape/faze de demolare a cosmeliilor infecte care este data de finalizare a DEMOLARILOR? V-ati interesat la primarie? Primaria isi supravegheaza/supervizeaza muncitorii pusi sa realizeze treaba, munca ce o au de realizat, in cazul de fata DEMOLAREA?

  Deci stimate domn autor al articolului de interesat v-ati interesat la primarie care este termenul impus de primarie pentru finalizarea demolarilor din acea locatie? Sau termenul de finalizare a demolarilor din acea locatie este "la infinit".

  Care este data impusa de primarie firmei ce trebuie sa demoleze, degajeze terenul de acele cosmelii mizerabile pentru ca apoi sa se apuce de construit? Asteptam un raspuns, un update la aceasta stire, la aceest articol asa cum ati mai facut si la alte articole, ati scris boldat "Update" in capul aceluiasi articol si ati updatat stirea/articolul. Care este termenul impus de primarie pentru finalizarea demolarilor din acea locatie?
  0
  18
  Raportează
 • postat de Speranţa gălăţenilor pentru un Galaţi curat
  Miercuri, 09 August 2017 21:27
  Ce de vizualizari are acest articol...asta e dovada clara ca galatenii sunt interesati si mai ales pe galateni ii preocupa ideea de a avea un oras Galati CURAT...un oras Galati DEPARAZITAT de toate aceste cosmelii infecte, mizerabile. Nu ar fi rau ca autorul/autorii acestui articol si ceilalti de la Viata Libera sa ne tina informati mai des cu stadiul acestui proiect, cu stadiul demolarilor acestor rahaturi de cosmelii infecte numite pompos de unii cocalari "garaje". Nu de altceva, dar stiti cum lucreaza firmele galatene si cat de greu se misca, iar demolatul nu ar trebui sa necesite cine stie ce efort fizic deci lucrurile ar trebui sa mearga intr-un ritm alert.
  0
  21
  Raportează
 • postat de Robert
  Miercuri, 09 August 2017 15:10
  Sper sa le demoleze pe toate din aceeasi zona, adica sin imprejurimile acelei localii, fiindca mai sunt asemenea mizerii un pic mai incolo de acea locatie mai exact inspre faleza, cociobe mizerabile de "garaje", ce au vedere spre faleza, spre Dunare.

  Demolati toate mizeriile de "garaje" si de langa/din imprejurimile acelei locatii si construiti sinloc spatii verzi, plantati copaci, construiti parcuri, locuri de joaca, (re)construiti trotuarele distruse de acesti cocalari cu "garaje" care din cauza lor si a mizeriilor lor de cosmelii au distrus trotuarele si spatiile verzi. Demolati si absolut toate celelalte cosmelii infecte din imprejurimile acelei locatii si construiti/trasati si parcari la sol, cu linii pe asfalt precum parcarea noua construita in Micro 19.

  Multumim anticipat primariei. Sper ca primaria Galati sa nu ne ignore doleantele. Speram ca aceste mesaje sa ajunga si la urechile primariei domnule Victor Cilinca. Multumim domnule Victor Cilinca. Va rugam, sunteti una din portavocile cetatenilor galateni ce vor CURATIREA ORASULUI, care vor civilizatie, NU cosmelii mizerabile. Speram ca primarul Pucheanu, viceprimarul dar si consilierii locali sa nu ne ignore. Vrem CURATIREA ORASULUI prin demolarea acestor mizerii de cosmelii. Sa fie curatata toata acea zona si sa nu mai vedem in TOATA acea zona niciun "garaj" plin de rapan si urina.
  1
  21
  Raportează
 • postat de Vlad
  Miercuri, 09 August 2017 14:45
  Multumim pentru articol domnule Victor Cilinca.

  Si speram sa auzim si sa citim cat mai curand TOT MAI MULTE stiri/articole aici pe Viata Libera care incep cu:

  "GARAJE puse la pământ. A început DEMOLAREA în zona...X, Y, Z"
  Si poate adaugati chiar si mai multe imagini "istorice" cu DEMOLAREA/DEMOLARILE acestor mizerii de cosmelii imputite NUMITE DOAR DOAR DE UNII HABAUCI "garaje".
  1
  20
  Raportează
 • postat de ELLA garajista mireasma florilor
  Miercuri, 09 August 2017 14:16
  @ ELLA

  Mai ELLA garajisto nu te mai baga in seama daca habar nu ai. Oare din ce cauza nu am trotuare? Oare? Oare din ce cauza avem mizerie? Oare? Oare de ce avem sobolani misunand prin buruieni si pe langa blocuri, pe langa rahaturile astea imputite de asa-zise "garaje"? Oare de ce?

  Da fetito, da cucoana...ne dam de ceasul mortii sa demolam si sa scapam odata pentru totdeauna de rahaturile astea ale voastre de "garaje", focare de infectie si adunatoare de gunoaie si mirosuri "fine" de-ti muta nasul de la 1 km distanta. Oare cum "pute" acum la 40 de grade Celsius pe langa gunoaiele voastre de cosmelii imputite de asa-zise "garaje"? O mirosi a mireasma florilor? Voi chiar nu mai simtiti duhoarea ce o protejati? V-ati obisnuit cu "garajele" voastre imputite si deja nu va mai deranjeaza mirosurile fiindca pentru voi e "mireasma". Oare chiar nu va doriti nimic mai bun si mai curat pentru copii si pentru urmasii vostri? Oare nu le doriti decat sa traiasca in aceeasi mizerie asa cum ati trait si cum inca traiti voi in "garajele" alea imputite?
  1
  22
  Raportează
 • postat de garajistul mizerabil
  Miercuri, 09 August 2017 13:39
  Mai cel "postat de @Tot Galaţiul trebuie curăţat de aceste dughene mizerabile Miercuri, 09 August 2017 02:13"

  dar cum le stiti voi pe toate gunoieri de asa-zisi "garajisti". Stii tu ca ala a plecat din tara ca murea de foame? Bai cocalare mizeria voastra care pute rau de tot trebuie sa dispara. Cocalare, in GUNOAIE ("garaje") ati trait GUNOAIE sunteti si voi. Lumea mai pleaca din oras si findca nu mai vor sa traiasca precum intr-o GHENA DE GUNOI fiindca asta a ajuns Galatiul, din cauza mizeriilor voastre de cosmelii imputite de "garaje". Nu toti muream de foame in Galati precum afirmi tu si precum vrei sa induci lumea in eroare. Mai suntem si care nu murim de foame dar care traim decent numai ca din cauza mizeriilor voastre de asa-zise "garaje" ne e lehamite sa mai traim in orasul asta, in haznaua asta de oras pe care numai voi imputitii de "garajisti" ati transformat orasul intr-o hazna. Dar voi cocalarii nespalati cu asa-zise "garaje" (TOMBEROANE DE GUNOI = "GARAJELE") in GUNOAIE ati trait atunci GUNOAIE sunteti si voi. Treziti-va naibii odata la realitate.

  Netrebnicilor, mizerabililor, orasul asta si majoritatea locuitorilor sai vor sa avanseze ca si societate, ca si oras european, NU SA NE TOT SCALDAM SI SA TOT TRAIM IN MOCIRLA IN CARE VOI NESPALATII DE "GARAJISTI" TRAITI IN ACELE COCINI IMPUTITE DE ASA-ZISE "GARAJE".

  TREZITI-VA NAIBII.

  Cocalarul cu "garaj" in GUNOI a traiti si GUNOI este si el. In cocini traiti, porci sunteti. Voi niciodata nu o sa pricepeti neuron chinuit ce sunteti. Pacat ca nu a fost ales Ciumacenco, fiindca dupa cum postacii lui Ciumacenco afirmau cica si Ciumacenco avea in plan demolarea "garajelor", cica, spuneau postacii lui Ciumacenco ca vesnicul candidat Ciumacenco a fost primul (chiar inaintea lui Stan) Ciumacenco a fost primul care avea in plan sa va demoleze TOATE mizeriile astea imputite de asa-zise "garaje", dar lumea s-a speriat si la votat pe Stan. Asa afirmau postacii lui Ciumacenco. Dar acum a fost ales Pucheanu si "va PREMIAZA", VA construieste parcari supraetajate pe care din punctul meu de vedere cocalarii mizerabili "garajisti" nu le merita ci meritau doar sa le fie demolate cosmeliile imputite construite pe domeniul public si sa-si tina harburile in parcari normale. Dar sper ca la urmatoarele alegeri sa fie votat Ciumacenco, iar Ciumacenco sa-si duca planul la indeplinire de demolare a tuturor acestor cocini de porci numite numai de cocalari "garaje" cand ei nici macar nu detin autoturisme.

  Nu stiu ce draq i-o fi venit in minte lui Pucheanu asta sa le construiasca parcari supraetajate moderne cocalarilor astora mizerabili ce au cocini de porci numite "garaje". "Garajistii" nu merita nimic altceva decat sa li se demoleze haznaua imputita de "garaj" DE PE DOMENIUL PUBLIC si sa se construiasca in loc parcari normale, publice, la sol pentru toti.

  Orasul asta s-a saturat de cocalarii imputiti cu "garaj", acum Pucheanu ii premiaza pe "garajisti" construindu-le parcari supraetajate unde sa-si tina la dos harburile de autoturisme.
  "garajele" = vagauni impuţite de sobolani.
  "garajele" = rahaţi cu moţ
  Iar acum Pucheanu ii premiaza pe "garajisti" construindu-le parcari supraetajate. Nu merita astia parcari supraetajate.
  Vrem un oras civilizat asa ca civilizati-va odata si demolati-le mizeriile construite pe domeniul public, iar in loc construiti parcari moderne, NORMALE, LA SOL.

  Stimate domn Victor Cilinca si dumneata ai un astfel de "garaj" imputit si nu postezi comentariile oamenilor nemultumiti de existenta cosmeliilor acelea imputite de asa-zise "garaje"? Va aparati si tineti cu dintii de vagaunile acelea de sobolani precum asa-zisele "garaje"?
  Ce? Nu cumva au dreptate cei ce comenteaza despre imputitele astea de asa-zise "garaje" si de mizerabilii care le detin si care se mai si mandresc cu ele (prostimea). Trebuie treziti la realitate mizerabilii astia imputiti cu "garaje" ca altfel nu ne vom civiliza nicioda, fiindca altfel orasul asta nu va vedea niciun progres, nicio modernizare daca nu-i trezim la realitate pe imputitii astia "garajisti". Dar bineinteles ca nu le postati comentariile oamenilor nemultumiti care tot incearca sa-i trezeasca pe "garajistii" imputiti la realitate.

  Bai, in Micro 19 mereu puţea a rahat, a gunoaie, a muraturi stricate si a rahat, dar de cand s-a construit acea parcare moderna, normala, la sol la aerisit toata zona asa ca stimate domn Cilinca postati-le domnule comentariile galatenilor care tot incearca sa le deschida ochii netrebnicilor astora care tin cu dintii de cocinile lor de asa-zise "garaje". E plin Galatiul, e parazita, e napadit Galatiul de astfel de zone mizerabile pline de COSMELII IMPUTITE de asa-zise "garaje".


  vlad tt are dreptate:

  postat de Vlad tt. Marți, 08 August 2017 05:37

  Definitie Dex on line: GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor.
  Pentru alte obiecte depozitate sau activitati, calicilor, cumparati-va o casa!  P.S.: PE DOMENIUL PUBLIC (adica al TUTURORA) cocalare nu ai voie si nu iti poti construi cocioabe mizerabile personale. Pute Galatiul la 40 de grade din cauza voastra garajistilor, nespalatilor.
  Demolarea cu infectele "garaje".
  1
  53
  Raportează
 • postat de @Tot Galaţiul trebuie curăţat de aceste dughene mizerabile
  Miercuri, 09 August 2017 02:13
  Tu ai plecat din tara din cauza ca mureai de foame, nu din cauza garajelor.
  Nu-ti face planuri de intoarcere sluga de occident pentru ca nu are nimeni
  nevoie de figurile si de oftica pe care le-ati strans in voi, in anii grei de sclavie.
  98
  1
  Raportează
 • postat de ELLA
  Marți, 08 August 2017 18:49
  Cred ca nici peste o suta de ani acest oras nu va fi ce a fost o data.Avem o mizerie de urbe si noi ne dam de ceasul mortii ca sa demolam garajele.Nu avem trotuare ca lumea pe unde sa mergem,calcam in ca... ti de ciini,strazi nematurate,asa ca ce sa mai vorbim.Cred ca sintem cel mai urit oras din tara.Fara comentarii.
  22
  4
  Raportează
 • postat de CetateanX
  Marți, 08 August 2017 18:10
  Vreau sa apreciez initiativa continuata de noua conducere a Primariei de a darama aceste garaje ruginite, murdare, care dau orasului aspect de saracie si de mahala. Cei care au garaje trebuie sa inteleaga ca vremea lui Durbaca a expirat. Ceea ce doresc Primariei este fermitate de a duce la bun sfarsit acesta hotarare inteleapta, iar cetatenii orasului sa pastreze si sa sfinteasca noile destinatii ( parcari, parcuri ...) prin curatenie si bun simt!
  1
  49
  Raportează
 • postat de Tot Galaţiul trebuie curăţat de aceste dughene mizerabile
  Marți, 08 August 2017 15:38
  Daca da bunul Dumnezeu si se demoleaza TOATE aceste cosmelii infecte, mizerabile, parazitare, paduchioase si pline de boli fiindca colcaie sobolanii purtatori de virusi, daca face Dumnezeu in asa fel incat se curata TOT Galatiul de astfel de vagauni mizerabile MA INTORC INAPOI IN TARA, MA INTORC INAPOI IN GALATI.
  4
  121
  Raportează
 • postat de gabi
  Marți, 08 August 2017 13:56
  Asta este pentru prostime, exemplul cel mai bun este parcarea de la Potcoava inceputa de un primar si continuata de altul ca terminata nu este inca si au trecut 2 ani. Parcarea nu este iluminata noaptea si pe ici pe colo sta cata o duna de pamant probabil a uitat cineva sa o stranga. Si voi va ganditi la parcari supraetajate si cu incarcat masinile electrice.:))))))))
  Vine iarna si o sa fie orasul numai parloaga......si uite asa trece un mandat si am daramat 20-30 de garaje si am facut 2 parcari.

  Laudati in continuare!!!
  90
  5
  Raportează
 • postat de V. A.
  Marți, 08 August 2017 13:55
  DOAMNE AJUTA !!!

  Sa fie intr-un ceas bun, dar si eu cred ca acei cocalari tot nu merita sa li se construiasca astfel de parcari moderne, civilizate, europene. Daca se va construi acea parcare supraetajata precum cea prezentata in planul lor arhitectural in Galati vom avea si noi o superba parcare (Sa dea Dumnezeu la mai multe) ce va concura cu parcarile etajate din Cluj si nu numai.

  Ar cam fi cazul sa ne punem pe treaba si sa ne civilizam si noi. Multumim ziarului pentru informare si actualizarea informatiilor. Speram sa auzim cat mai curand ca totul avanseaza intr-un ritm alert si mai mult si ca nu se doarme, nu se leneveste si sa auzim ca s-a pus prima caramida a proiectului si ca se lucreaza cu spor pt a avea si noi CAT MAI CURAND construite proiecte, lucruri moderne aici in Galati.

  DOAMNE AJUTA.
  2
  90
  Raportează
 • postat de Locuitor Mazepa 2
  Marți, 08 August 2017 11:35
  Mai bine spus demolat 2 garaje toata ziua, pus niste pământ, făcut poze si plecat...azi nimic...avea nevoie domn primar de publicitate...fac pariu ca nu mai demolează nimic pana prin iarma când ii apuca iar harnicia
  6
  13
  Raportează
 • postat de nikolas
  Marți, 08 August 2017 10:58
  va asteptam cu drag si in tig.3 bl.f5 unde masinile sunt parcate pe singurul trotuar si copii merg si se joaca in mijlocul strazii.p.s. blocul e inconjurat de 3 baterii de garaje!
  5
  17
  Raportează
 • postat de Gigel
  Marți, 08 August 2017 10:18
  Va asteptam cu drag si pe str. Vlad Tepes. nr.5 , zona blocurilor A1-A2-A3 (Mazepa 2)
  Va rugam URGENTATI cu demolarile de garaje si in alte zone. NU avem locuri de parcare.
  7
  14
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 08 August 2017 09:44
  o actiune demna de toata lauda,numai ca trebuie extinsa la nivelul intregului oras.
  5
  17
  Raportează
 • postat de cineva din galati
  Marți, 08 August 2017 08:52
  va asteptam la demolat garaje in Micro 20, dar sa demolati si gradinile aferente fiecarui garaj, spatiul public trebuie eliberat de aceste contructii si gradini care ocupa abuziv spatiul public
  5
  20
  Raportează
 • postat de Vlad tt.
  Marți, 08 August 2017 05:37
  Definitie Dex on line: GARÁJ, garaje, s. n. 1. Clădire sau încăpere (special amenajată) pentru adăpostirea (și întreținerea ori repararea) autovehiculelor.
  Pentru alte obiecte depozitate sau activitati, calicilor, cumparati-va o casa!
  9
  21
  Raportează
 • postat de Tot pe trotuar ...
  Marți, 08 August 2017 03:13
  Foarte frumoasa povestea dar, daca nu indraznim prea mult, era bine sa ne iluminati si in legatura cu entitatea care finanteaza aceasta aventura si cu modul de acces in aceasta lume de basm a proprietarilor de autoturisme ...

  Pana cand proprietarii acestor table care au asfixiat orasul, din toate punctele de vedere, vor reusi sa achite ratele la banca, pentru suma imprumutata in vederea cumpararii masinilor visului lor, ca sa poata apoi sa obtina un alt imprumut necesar platii abonamentului lunar la garajul din poveste, pentru toate cele 2-3-4-5 masini ale familiei, actualele ,,bijuterii'' pentru care acestia sunt datori vanduti pe viata, vor lancezi tot pe trotuare...
  3
  10
  Raportează
 • postat de Vlad Florin
  Luni, 07 August 2017 23:13
  Locuiesc in micro 16 lângă școala 11 la blocul E1,sunt numai garaje in spatele blocurilor unde se repară masini se tin murături si butoaie de vin etc iar cu locurile de parcare e jale mare,se parchează unde se mai apuca pe trotuare in fata școlii prin tot felul de locuri nepermise dar nu se vede nimic de autoritățile care cer votul la fiecare 4 ani,va solicitam demolarea bateriilor de garaje din spatele blocurilor E1 si F6 din cartierul micro 16 si amenajarea cu locuri de parcare asa cum e normal si civilizat,dupa 28 de ani de la revoluție nu sa făcut nimic in acest cartier,domnule primar va rugam din tot sufletul sa rezolvați această problemă,cu stimă și respect!
  7
  38
  Raportează
 • postat de vlad t.
  Luni, 07 August 2017 21:21
  Oamenii si-au facut garaje pentru ca apartamentele comuniste sunt mici si nu ai unde depozita atatea lucruri (bicicleta, motocicleta, gratarul, scuter, echipamente sportive, trotineta, butoiul cu muraturi , lada cu bere , scule , rachetele de tenis, motorul de barca). Calicii care nu au avut nimic in viata lor sunt invidiosi pe cei care au garaje cu bunuri in ele dar oamenii aia au muncit pentru asta si au platit impozite pe garaje. Stau si ma intreb unde isi poate depozita romanul toate astea daca nu are garaj? Stiti cat spatiu ocupa rotile de la masina? Deci trebuie facute depozite private unde sa iti lasi lucrurile si sa platesti acolo o taxa anuala. Sunt de acord cu demolarea garajelor dar daca nu se face nimic rapid in loc degeaba. Garajul protejeaza masina de grindina, de inghet si oricine ar vrea sa aiba un garaj.
  96
  18
  Raportează
 • postat de Paul_7
  Luni, 07 August 2017 21:08
  Vă așteptăm cu demolările și în Micro 38 și Micro 13!
  5
  30
  Raportează
 • postat de Un Galatean
  Luni, 07 August 2017 19:22
  Cind o sa inceapa demolarea extensiilor de la blocuri; ma refer la cele de la partiere care au ocupat samavolnic si cu sa fara aprobari dubioase spatiul verde care este proprietate a tuturor celor ce locuiesc pe palier etc. Unde este o ancheta care sa dezvaluie cum au fost possible aceste aberatii de constructie; nu numai ca afecteaza structurile de rezistenta ale cladirilor, dar sint impotriva oricaror reguli de protectie , siguranta, protectie impotriva incendiilor etc.etc.
  3
  36
  Raportează
 • postat de OITA ION
  Luni, 07 August 2017 17:34
  Mai devreme s-au mai tarziu trebuie eliberat Galatiul de aceste garaje inestetice si de micile consignatii care vad ca totusi mai sunt si nu putine ,sunt garaje care nu au mai vazut masini in ele de ani de zile si lis-au gasit alte intrebuintari .
  13
  75
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 07 August 2017 15:36
  Bravo ! Meritam si putem sa avem un oras la standard european , nu plin de garaje -magazii, blocuri cu balcoane
  sinistre, chioscuri "all inclusive",
  caini vagabonzi si gunoaie. Cei de la conducere trebuie sa isi asume transformarea aceasta amanata atata amar de ani.
  11
  80
  Raportează
 • postat de Terente
  Luni, 07 August 2017 15:18
  Sunt curios sa vad: cand se va termina constructia, cand va fi receptionata si cui va fi data in administrare, , la ce preturi se vor arunca si nu in ultimul rand cum va arata dpdv estetic!
  21
  39
  Raportează
 • postat de Si-altadata, si-altadata , ooo s-o facem si mai si mai lata !
  Luni, 07 August 2017 14:19
  Spor la munca ortaci , si sa veniti si in alte cartiere !
  12
  87
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.