De ce n-au văzut gălăţenii parada militară de Ziua Marinei (FOTO)
Foto: Marius Prisacariu

De ce n-au văzut gălăţenii parada militară de Ziua Marinei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pe esplanada din spatele Palatului Navigaţiei s-au adunat, de Sfânta Marie, nu mai mult de 600 sute de gălăţeni pentru a asista la ceremonia oficială a Zilei Marinei, ajunsă la a 115-a ediţie. Din păcate însă, evenimentul a părut a fi organizat mai mult pentru oficialităţi, decât pentru cetăţeni, întrucât discursurile abia se auzeau, sonorizarea fiind proastă, iar vizibilitatea a lăsat de dorit.

Ceremonia a fost deschisă de fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos", care i-a încântat pe gălăţenii prezenţi cu melodia "Valurile Dunării". Primarul Ionuţ Pucheanu, viceprimarul Sorin Enache, subprefectul Mihai Manoliu, dar şi ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, au fost doar câteva dintre oficialităţile care au participat la eveniment. ÎPS Casian, împreună cu un sobor de preoţi, a ţinut şi slujba de pomenire a marinarilor căzuţi la datorie, slujbă la finalul căreia a şi lansat la apă o cruce de flori în cinstea lor.

Primarul, mulţumit de organizare

"Sunt fericit că sărbătoarea de Sfânta Maria a devenit a doua mare sărbătoare a oraşului nostru, după sărbătoarea Sfântului Andrei, când serbăm şi zilele oraşului. Sunt bucuros că s-au adunat atâţia oameni aici", a declarat edilul Ionuţ Pucheanu, care a avut un mesaj şi pentru marinarii prezenţi la ceremonie. "Fie ca Sfânta Maria să vă ocrotească. Vânt din pupa!", a încheiat primarul.

Trecerea navelor, obturată de navele ancorate

Cele trei nave care au participat la parada militară de pe Dunăre au putut fi observate de gălăţenii strânşi în zona Palatului Navigaţiei doar în momentul sosirii lor, nu şi în timpul exerciţiului cu salve de tun şi muniţie. De altfel, cei mai mulţi s-au declarat nemulţumiţi de locul ales. "Cred că era, totuşi, mai bine la Elice. Acolo e vizibilitate mai bună, nu sunt nave ancorate la fel de multe, e şi loc mai mult. Am văzut parada în alţi ani şi mi s-a părut spectaculoasă. Anul ăsta rămânem cu ce am auzit, doar cu salvele de tun", ne-a explicat Mihai Marinescu, un bărbat de 34 de ani venit la eveniment cu soţia şi fiul de trei ani.

Seara s-a încheiat pe Faleza superioară a Dunării, în zona parcului Viva, unde What's Up, Andreea Antonescu şi Inna au concertat în faţa gălăţenilor.

 

 

Citit 16558 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.