Câţi câini mai avem pe străzile Galaţiului

Câţi câini mai avem pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(52 voturi)

Părerile oamenilor cu care reporterii "Vieţii libere" stau de vorbă în cartiere săptămânal sunt contradictorii, în ceea ce priveşte numărul maidanezilor. Dacă în unele cartiere oamenii spun că nu mai este picior de câine pe acolo, prin alte părţi oamenii se plâng nu doar că numărul câinilor este în creştere, ci şi că aceştia au devenit mai agresivi. 

Din vechile estimări, s-ar părea că pe străzile Galaţiului ar fi undeva între 10.000 şi 15.000 de câini fără stăpân. Padocul administrat de serviciul public Ecosal adăposteşte, în prezent, în jur de 1.000 de patrupede, iar directorul Ecosal ne-a explicat că locurile sunt limitate.

"Din păcate, padocul nostru nu poate primi mai mult de 1.300 de câini. Sesizări primim zilnic, din păcate pentru a ni se semnala prezenţa câinilor, nicidecum dispariţia lor. Ne confruntăm şi cu un fenomen ciudat, dat fiind că unii oameni care adoptă din padoc distrug cipurile câinilor şi îi abandonează din nou. Chiar dacă animalele care pleacă din padocul nostru sunt sterilizate, numărul celor de pe stradă nu se micşorează, pentru că în timp ce noi sterilizăm zece, sunt abandonaţi alţi 20 de pui", ne-a explicat Mirela Furtună, directorul Ecosal.

Noul padoc a rămas în aer

"Nu s-a mai vorbit nimic despre noul padoc, din păcate. Într-adevăr, o astfel de investiţie ar fi necesară, pentru că ne-ar permite să strângem mult mai mulţi câini din oraş. Nu este normal ca gălăţenii să dea nas în nas cu haite agresive", ne-a mai spus Mirela Furtună.

Fără eutanasieri

Curioşi să aflăm dacă a mai fost luată vreo decizie privind soarta câinilor bătrâni sau bolnavi din padoc, dat fiind că acum există şi omul de legătură dintre primărie şi Ecosal, care poate decide eutanasierea, conform legii, am abordat acest subiect cu conducerea serviciului public. "Nu eutanasiază nimeni câinii din padoc momentan. Cei care mor o fac din cauze naturale, fie din cauza bătrâneţii, ori a diverselor boli pe care le contractează", a conchis directorul Ecosal, Mirela Furtună.    

Citit 6088 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.