ÎNȘELĂCIUNE cu vacanţe. Plătite, dar fără rezervări la hoteluri

ÎNȘELĂCIUNE cu vacanţe. Plătite, dar fără rezervări la hoteluri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată, în luna august, luarea măsurii arestării preventive pentru inculpata Ionica Florea, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată (trei acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Procurorii au reţinut în sarcina inculpatei Ionica Florea faptul că perioada noiembrie 2015 - august 2016, în calitate de reprezentant al SC Royal Travel Compnay SRL, societate care nu este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului, a indus în eroare mai multe persoane fizice pe care le-a determinat să achite diverse pachete turistice şi a emis vouchere care aveau aplicată o ştampilă falsă, atestând rezervările şi plata serviciilor turistice.

"Inculpata, prin prezentarea ca adevărată a unor fapte mincinoase şi prin folosire de mijloace frauduloase a obţinut un folos material injust, producând prejudicii persoanelor vătămate în valoare totală de aproximativ 7.000 de lei".

Iniţial, Judecătoria Galaţi a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatei, dispunând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar.

Deşi avea deja probleme cu legea, Ionica Florea Ionica şi-a continuat activitatea infracţională, cu acelaşi mod de operare, motiv pentru care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive.

Mai mult decât atât, procurorii au arătat instanţei de judecată faptul că Ionica Florea a încălcat măsurile impuse prin controlul judiciar şi a luat legătura cu una dintre părţile vătămate, de la care a încasat suma de 3.247 de lei cu titlu de avans şi 540 de lei cu titlu de plată finală, pentru contravaloarea unui sejur în Bulgaria. "Persoanele vătămate P.S.A., C.V.E., V.A. şi C.A. au formulat plângeri penale, având în vedere că au fost induse în eroare de către inculpată, care a continuat activitatea infracţională, determinându-le pe acestea să achite contravaloarea unor pachete turistice, fără a mai achiziţiona de la furnizor aceste servicii, cu scopul de a obţine un folos material injust", au susţinut, în faţa instanţei, procurorii gălăţeni.

În aceste condiţii, Judecătoria Galaţi a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpata Ionica Florea cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor cauzei.

Citit 5697 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Octombrie 2017 16:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.