Dronă militară prăbușită în Croația, după ce a trecut şi prin România

Dronă militară prăbușită în Croația, după ce a trecut şi prin România
Foto: The Guardian
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O dronă militară de producţie rusească şi aflată, probabil, în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit, joi seară, într-un parc al capitalei croate, Zagreb, după ce a survolat România şi Ungaria. În spațiul aerian național a fost pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute, potrivit MApN.

"Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, a unei aeronave fără pilot, facem următoarele precizări. Sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute", transmite MApN.

Potrivit sursei citate, drona a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

"Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian", conchide MApN.

Citit 2486 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.