Nu există schimb, între Occident și Ucraina, de tipul „cereale pentru arme”

Nu există schimb, între Occident și Ucraina, de tipul „cereale pentru arme”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a calificat drept "complet false" acuzaţiile Rusiei la ONU potrivit cărora Occidentul ar face cu Ucraina un schimb de tipul "cereale pentru arme".

Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie la New York, în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, la dezbaterea "Menţinerea păcii şi securităţii internaţionale - conflict şi securitate alimentară". El i-a răspuns, în acest context, ambasadorului Federaţiei Ruse la ONU, Vasili Nebenzia.

"În ceea ce priveşte acuzaţiile Rusiei pe care tocmai le-am auzit în această sală că există o aşa-zisă 'înţelegere' între Occident şi Ucraina pentru a livra arme în schimbul cerealelor, permiteţi-mi să vă amintesc că nu este prima dată când Rusia face asemenea acuzaţii complet false. De exemplu, pe 1 mai, Ministerul Apărării rus a declarat că Ucraina exportă masiv cereale, folosindu-se de infrastructura rutieră, feroviară şi de transportul pe Dunăre din România, pentru a primi la schimb arme şi muniţie. Ministerul român al Apărării a negat prompt aceste declaraţii, calificându-le a fi o falsă şi grosolană manipulare a realităţii", a arătat Bogdan Aurescu.

La rândul său, ambasadorul Uniunii Europene la ONU, Olof Skoog, a reacţionat: "ce am auzit azi din partea Rusiei legat de o schemă a Occidentului, de schimb de tip 'cereale pentru arme' este încă un element pe o lungă listă de dezinformări", a spus Skoog.

Citit 485 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2022 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.