Unii politicieni doresc să „salveze obrazul” lui Vladimir Putin

Unii politicieni doresc să „salveze obrazul” lui Vladimir Putin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dorinţa de a „salva obrazul” dictatorului rus Vladimir Putin reprezintă o „boală gravă” în Europa pe care numai o istorie crudă o poate vindeca, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, citat de Agerpres.

Potrivit lui Kuleba, unii politicieni şi experţi din Uniunea Europeană, dar şi din alte ţări ale lumii au început să-şi facă griji că Putin va pierde războiul în Ucraina. „Nu se poate permite acest lucru, Rusia nu trebuie umilită, nu se poate să nu i se ofere lui Putin o cale acceptabilă de scăpare din acest război!”, afirmă ei. „Dacă ar fi să-i dăm la o parte pe cei care profită de contractele cu Rusia şi să ne referim strict la persoanele care cred sincer în aceste idei, putem spune că ei suferă de sindromul clasic al dependenţei de Rusia. Chiar dacă Rusia ar începe să le măcelărească conaţionalii pe străzile lor, aceştia vor continua să spună că Rusia trebuie ajutată să-şi salveze obrazul”, consideră şeful diplomaţiei ucrainene. Kuleba a calificat aceasta drept o „mare şi gravă boală” de care „suferă” unele categorii de populaţie în Europa, îndeosebi în rândul intelectualităţii, şi doar „istoria crudă o va vindeca”.

În plus, comentând pauza intervenită în negocierile dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, ministrul ucrainean a comparat procesul cu un chibrit: mai întâi se aprinde şi arde sclipitor, iar apoi se stinge şi nu rămâne decât un beţişor ars, care este aruncat la pământ şi călcat cu piciorul.

Citit 650 ori Ultima modificare Vineri, 20 Mai 2022 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.