Apărătorii de la Azovstal, eliberați după un schimb de prizonieri

Apărătorii de la Azovstal, eliberați după un schimb de prizonieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ucraina a anunţat miercuri schimbul cu Rusia a 215 militari, printre care şefi ai apărării de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, simbol al rezistenţei în faţa invaziei ruse, scrie AFP.

"Am reuşit să eliberăm 215 persoane", cel mai mare schimb de la începutul invaziei ruse în februarie, a declarat la televiziune şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak.

Rusia a recuperat 55 de prizonieri, inclusiv fostul deputat Viktor Medvedciuk, un apropiat al lui Vladimir Putin, acuzat de înaltă trădare în Ucraina, a precizat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în mesajul său zilnic.

În cadrul acestei "operaţiuni pregătite de mult timp", cinci comandanţi militari, "supereroi", printre care şefi ai apărării de la Azovstal, au fost transferaţi în Turcia, a subliniat Volodimir Zelenski. Negocierile privind schimbul lor au fost "cele mai lungi, cele mai dificile", a adăugat preşedintele ucrainean. Aceste persoane vor rămâne în Turcia "în siguranţă absolută şi în condiţii confortabile" până la "sfârşitul războiului", dar îşi vor putea întâlni familiile acolo, în baza unui acord cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, potrivit şefului statului ucrainean.

În total, 188 de "eroi de la Azovstal şi Mariupol", printre care 108 militari din regimentul Azov, au fost schimbaţi, a spus el. "Vom face totul pentru a-i salva pe toţi cei aflaţi în captivitate în Rusia", a promis Volodimir Zelenski, potrivit căruia printre prizonierii schimbaţi se numără şi femei însărcinate.

Citit 201 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 09:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.