Ziua 306 de război: pierderi însemnate, de ambele părți

Ziua 306 de război: pierderi însemnate, de ambele părți
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Explozii s-au auzit în noaptea primei zile de Crăciun la baza aeriană Engels din regiunea Saratov, acolo unde armata rusească ține o parte din bombardierele strategice. Ucrainenii au mai lovit baza la începutul lunii cu drone de tip sovietic. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat într-un mesaj de Crăciun că întunericul nu îi va împiedica pe ucraineni să-i invingă pe ocupanți.

În același timp, Vladimir Putin spune că Rusia este pregătită să negocieze cu toate părțile implicate în războiul din Ucraina, dar acuză Kievul și aliații săi occidentali că „refuză” să negocieze.

Un nou bilanț al războiului din Ucraina, în cele 10 luni de până acum, arată pierderi însemnate de ambele părți. Conform ultimelor estimări ale forțelor ucrainene, Rusia a suferit pierderi considerabile în ceea ce privește tehnica blindată trimisă pe front, trecându-se de niște praguri ce nu ar fi putut fi imaginate înainte de invazie. Peste 100.000 de soldați, peste 3.000 de tancuri și peste 6.000 de vehicule blindate de luptă, atât ar fi pierdut Rusia, conform estimărilor părții ucrainene de pe 26 decembrie.

De cealaltă parte, Rusia susține că a provocat pagube semnificative armatei ucrainene, dincolo de distrugerile masive provocate infrastructurii. Potrivit Ministerului Rus al Apărării, de la începutul „operațiunii militare speciale”, forțele rusești ar fi reușit să distrugă 352 avioane, 192 elicoptere, 2.724 drone, 399 sisteme antiaeriene, 7.240 tancuri și blindate de luptă, 940 sisteme multiple de rachete, 3.708 sisteme de artilerie și mortiere, dar și 7.747 vehicule militare speciale.

 

Citit 1318 ori Ultima modificare Luni, 26 Decembrie 2022 13:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.