Armata rusă, pierderi grele în regiunea Donețk

Armata rusă, pierderi grele în regiunea Donețk
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Rusia a suferit pierderi grele în urma atacurilor sale asupra Avdiivka, oraş din regiunea Doneţk, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, marţi, în informarea sa zilnică privind războiul din Ucraina, relatează DPA.

Se crede că un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate, într-o tentativă de a încercui Avdiivka, oraş pe care Moscova încearcă să-l cucerească dinspre sud. Regimentul face parte dintr-o formaţiune militară înfiinţată special pentru a susţine războiul din Ucraina, susţin analiştii. Există însă mai multe indicii că regimentul se luptă cu disciplina insuficientă şi un moral scăzut. Deşi se crede că soldaţii au fost instruiţi în Belarus, ei au în continuare probabil o forţă de luptă foarte limitată, notează sursa citată.

Pierderile au fost cauzate probabil în mare parte de erorile tactice de pe câmpul de luptă, cum s-a întâmplat şi în cazul luptelor pentru oraşul Vugledar, tot din Doneţk, a precizat ministerul.

Rusia încearcă să obţină controlul în regiunea Doneţk, care împreună cu Luganskul formează Donbasul, una dintre zonele din Ucraina pe care Kremlinul doreşte să o ocupe.

Citit 1571 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 16:26

2 comentarii

  • postat de magis
    Marți, 04 Aprilie 2023 10:25
    89.121.200.***
    Mda, iar ucrainecii nu pierd oameni deloc, numai rusii. Iar umblati cu partinirea si cu propaganda.
    0
    0
  • postat de Mihail
    Sâmbătă, 01 Aprilie 2023 13:27
    95.223.73.***
    Dupa propaganda rusii sunt ciuca batailor,dar vedem noi ca tot nu se lasa si cuceresc teritorii dupa teritorii,mama lor de perdanti!!!)))))
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.