Varza, aliment minune pentru organism

Varza, aliment minune pentru organism
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Fie că este consumată în plin sezon, în stare proaspătă, fie conservată (varză acră), această legumă are efecte benefice asupra organismului. Extraordinara eficienţă a verzei se observă atât în tratamentele interne, cât şi externe.

În ultimul timp, această legumă a făcut obiectul numeroaselor studii, astfel că din leac „băbesc” a devenit un medicament natural. Varza conţine numeroase săruri minerale: calciu, potasiu, fosfor, sulf, magneziu, cupru şi vitaminele A, B, C, H şi K, astfel că poate fi folosită în tratarea multor boli, dar, în special, a cancerului. 

Recomandări împotriva cancerului

În cazul bolii canceroase, în ultimii douăzeci de ani au fost efectuate nu mai puţin de 94 de studii care au arătat că varza are efecte antitumorale şi anticancerigene. Principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne apoptoza, adică un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite, regleaza acţiunea hormonilor steroidieni în organism, implicaţi în apariţia a numeroase forme de cancer, reglează ritmul de diviziune celulară, induc o creştere a producţiei enzimelor responsabile de inactivarea şi de eliminarea celulelor maligne. Cel puţin trei zile pe săptămână, în care consumăm câte 200 de grame de salată de varză, ne pot salva viata, punându-ne la adăpost de o incredibila multitudine de forme de cancer. Un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin în stadiul unu a presupus consumul unui extract de varză, care conţine o substanţă denumită I3C (prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 săptămâni de administrare analizele au arătat că la 47,5 la sută dintre femeile care au beneficiat de experiment, celulele maligne au dispărut, neoplasmul înregistrând remisie completă. De asemenea, consumul de varză sau varză murată îmbunătăţeşte într-o proporţie foarte ridicată imunitatea faţă de cancerul la sân. Sunt cercetări care arată că cea mai ridicată rată a imunităţii o au femeile care au consumat varză, încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la două, trei zile. Varza este benefică şi pentru bolnavii de cancer de colon şi de rect. Un studio realizat în Olanda arată că la vegetarienii care consumă cu predilecţie legume din familia cruciferelor, adică varză, varză roşie, conopidă si broccoli, incidenţa cancerului de colon şi de rect este cu 49 la sută mai redusă, fiind practic de două ori mai protejaţi de această teribilă afecţiune.

Citit 2723 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.