Campanie pentru donare de sânge

Campanie pentru donare de sânge
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe 27 februarie, Centrul Regional de Transfuzii Galaţi, situat pe strada Regiment 11 Siret 48 A, va găzdui, începând cu ora 10,00, o campanie de informare şi de conştientizare asupra importanţei donării de sânge, aflată la cea de-a doua ediţie. Organizatorii evenimentului, Galaţi 4x4.ro, împreună cu Marius Bucur, "proful" de prim ajutor, şi doctorul Cristian Onişor, speră într-o mobilizare cât mai mare, dorindu-şi ca, în viitor, să formeze o tradiţie care să aibă loc trimestrial. O tradiţie care ar putea salva vieţi, aducând beneficii inclusiv donatorului, precum creşterea imunităţii organismului şi reducerea cu 30 la sută a riscului de paralizie şi accident vascular.

În cadrul primei ediţii, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, au participat 40 persoane, care au donat, pe lângă sânge, şi bonurile valorice primite. Acestea au fost folosite pentru achiziţionarea de dulciuri pentru mai mulţi copii care provin din familii defavorizate.

În ziua donării, este indicat un mic dejun ușor. Cafea este un bun aliat, ţigara însă nu, aşa că asiguraţi-vă că renunţaţi la viciu cu o oră înainte şi cu o oră după donare. Apa este extrem de importantă, de aceea este recomandat să beţi cel puţin 500 ml înainte de a ajunge în cabinetul medicului. De asemenea, dacă aveţi un nivel scăzut al glicemiei, puteţi consuma un baton de ciocolată.

Citit 1839 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.