Tratamente naturiste cu oţet de mere

Tratamente naturiste cu oţet de mere
Ingredientul preferat de nutriţionişti
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Benefic pentru dietă, sănătate şi frumuseţe, oţetul de mere se numără printre ingredientele naturale preferate de nutriţionişti şi specialişti în frumuseţe. Timp de secole, acesta a fost utilizat ca produs alimentar şi medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. În timpul lui Hippocrate, era amestecat cu miere şi utilizat ca tonic si ca un elixir de vindecare. Potrivit studiilor, oţetul de mere poate fi utilizat pentru tratarea unor afecţiuni si dureri comune. Iată care sunt acestea.

Calmează durerile de gât

Dacă suferi de o durere de gât cronică, dar nu vrei să exagerezi cu siropul de tuse, încearcă tratamentul cu oţet de mere. Amestecă o linguriţă de oţet de mere, o linguriţă de piper şi trei linguriţe de miere într-un pahar de apă caldă. Aceste ingrediente vor lucra împreună, având proprietăţi antibacteriene şi atenuante ale durerii.

Echilibrează sistemul digestiv

Oţetul de mere pare să fie o soluţie excelentă împotriva problemelor digestive. Pentru a reduce balonarea, diluează o lingură de oţet de mere într-o cană cu apă sau ceai şi consumă băutura obţinută înainte de fiecare masă. De asemenea, acest amestec poate să combată problema constipaţiei, oţetul având proprietatea de a stimula sucurile digestive care ajută la digestia mâncării. Şi în cazul arsurilor la stomac acest amestec vă va fi de folos.

Elimină mătreaţa

Cu oţet de mere poţi scapă de mătreaţă într-un mod perfect natural. Toarnă într-un vas trei linguri de miere, o treime de cană de oţet de mere şi o jumătate de cană de apă caldă, apoi amestecă bine. Toarnă soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi agită bine flaconul că mierea să se dizolve complet.

Separă părul în patru şuviţe. După aplicarea amestecului direct pe scalp, pulverizează cantitatea rămasă peste tot prin păr. Înfăşoară apoi părul într-o pungă de plastic sau o cască de baie şi ţine-l acoperit aşa timp de 15 minute. Clăteşte bine părul cu apă. Repetă procedeul o dată pe săptămâna. Rezultatele devin vizibile după două-trei săptămâni.

Curăţă tenul

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru pielea ta! Înmoaie un prosop în oţet de mere diluat cu puţină apă şi foloseşte-l ca o compresă pentru faţă. Stratul acid protector datorat oţetului va face ca tenul tău să fie mai catifelat, va absorbi excesul de sebum şi va reduce liniile fine. Substanţele din oţetul de mere echilibrează nivelurile pH-ului din piele, iar beta-carotenul din oţet ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii.

Citit 4702 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2020 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.