Remedii naturale pentru durerile de cap

Remedii naturale pentru durerile de cap
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O banală durere de cap îţi poate strica întreaga zi. Dacă o tratezi cu indiferenţă, se poate agrava. Iar dacă iei pastile, poate scapi de durere, dar îţi iriţi tubul digestiv. Plantele, în schimb, sunt eficiente, iar efectele secundare sunt minime.

Salcia

Planta-vedetă pentru tratamentul durerilor de cap este salcia. Pentru a calma durerile intense, apăsătoare de cap este indicat să bei două-trei căni cu decoct de scoarţă de salcie într-o zi. Decoctul se prepară dintr-o lingură de scoarţă măcinată la 250 ml apă şi se fierbe timp de zece minute.

Cicoarea

Femeile suferă mai des de dureri de cap decât bărbaţii, iar uneori acestea sunt asociate cu durerile menstruale. De aceea, lor li se recomandă ceaiul sau decoctul din flori de cicoare. Infuzia se pregăteşte dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte, iar decoctul dintr-o lingură cu flori care se fierb în 250 ml apă. 

Ulei esenţial de levănţică sau de mentă

Completează efectul ceaiurilor cu uleiurile esenţiale din plante. Câteva picături de ulei esenţial de levănţică sau mentă puse în lampa de aromaterapie îţi alungă durerea de cap. Aceste plante sunt recunoscute pentru proprietăţile lor calmante, iar uleiurile esenţiale sunt produse foarte concentrate. De aceea, o doză mică de ulei are efecte puternice într-un timp scurt.

Citit 1639 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Martie 2020 14:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.