Remedii din plante pentru hipertensiune. O afecțiune care poate ucide

Remedii din plante pentru hipertensiune. O afecțiune care poate ucide
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Hipertensiunea este o boală mortală necontagioasă, care ucide anual nouă milioane de persoane și afectează grav multe altele. Dacă hipertensiunea nu este ținută sub control, poate determina apariția atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și a bolilor renale. Ameliorarea acesteia cu ajutorul medicamentelor nu este suficientă. Orice tratament contra hipertensiunii impune și adoptarea unei diete bogate în alimente naturale proaspete. Îți poți ajuta corpul să lupte contra hipertensiunii cu ajutorul următoarelor plante medicinale. Dacă ești prehipertensiv sau deja hipertensiv, aceste tratamente naturale îți vor fi de mare ajutor.

Frunze de măslin

Măslinul nu este doar o sursă de ulei de măsline, una dintre cele mai sănătoase grăsimi pe care o persoană hipertensivă le poate consuma pentru a preveni apariția arteriosclerozei. Frunzele acestui arbore sunt și ele de mare ajutor în tratarea hipertensiunii. Pune la fiert 500 mililitri de apă și adaugă o linguriță de frunze de măslin. Îndepărtează vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea timp de aproximativ zece minute. Atunci când este gata, apa va deveni maro auriu. Strecoară și bea ceaiul dimineața, pe stomacul gol și seara, înainte de culcare.

Mușețel și coada calului

Ceaiul de mușețel și coada calului este unul dintre cele mai bune remedii din plante pentru hipertensiune. Încălzește 500 mililitri de apă și, atunci când ajunge la punctul de fierbere, adaugă o lingură de flori uscate de mușețel și una de frunze de coada calului. Lasă la infuzat în jur de trei minute, apoi strecoară ceaiul și bea-l. Este o opțiune minunată pentru a-ți începe sau încheia ziua.

Rozmarin și usturoi

Rozmarinul are proprietăți diuretice și poate reduce valoarea tensiunii arteriale. Este bogat în flavonoizi ce îmbunătățesc circulația sângelui în artere și previn rigidizarea acestora. Poți să-i întărești proprietățile dacă îl combini cu usturoi, un remediu natural excelent contra hipertensiunii. Încălzește un litru de apă până ajunge la punctul de fierbere. Adaugă frunzele de rozmarin și cățeii de usturoi și fierbe totul timp de cinci minute. Ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea timp de 15 minute înainte de a-l strecura. Consumă-l pe parcursul zilei.

Citit 1994 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.