Secție de cardiologie intervențională la Spitalul Județean

Secție de cardiologie intervențională la Spitalul Județean

Investiție de 8,3 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va mai deschide un "front" de lucru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Deocamdată, autoritatea contractantă a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de amenajare a unei secţii de cardiologie intervenţională, iar licitaţia a fost câştigată de asocierea Pan Construct 2007 SRL - Submit SRL. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 1,466 milioane de lei, iar cea totală a investiţiei se apropie de 8,3 milioane de lei, sumă ce include dotările pentru secţie, cheltuieli cu documentaţia tehnică şi plata cotelor şi taxelor legale.

"Lucrăm pentru a deschide la Galaţi o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât procedurile de urgenţă necesare în caz de infarct miocardic să fie făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, iar bolnavii să nu mai fie trimişi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa în alte centre medicale din ţară. Întâi, recompartimentăm primul etaj din clădirea unde funcţionează Ambulatoriul de Specialitate, astfel încât să configurăm toate circuitele medicale de care este nevoie. Apoi, investim 6,4 milioane de lei pentru dotarea secţiei cu toată aparatură medicală de care au nevoie medicii pentru a monta stenturi, a face implanturi de stimulatoare cardiace sau a efectua coronarografii", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia, prezentată încă de la începutul anului de președintele CJ, într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului nostru, este realizată cu fonduri din bugetul propriu al instituției.

Citit 1422 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 01:13

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro