Secție de cardiologie intervențională la Spitalul Județean

Secție de cardiologie intervențională la Spitalul Județean
Investiție de 8,3 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va mai deschide un "front" de lucru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Deocamdată, autoritatea contractantă a finalizat procedurile de achiziţie publică pentru proiectul de amenajare a unei secţii de cardiologie intervenţională, iar licitaţia a fost câştigată de asocierea Pan Construct 2007 SRL - Submit SRL. Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 1,466 milioane de lei, iar cea totală a investiţiei se apropie de 8,3 milioane de lei, sumă ce include dotările pentru secţie, cheltuieli cu documentaţia tehnică şi plata cotelor şi taxelor legale.

"Lucrăm pentru a deschide la Galaţi o secţie de cardiologie intervenţională, astfel încât procedurile de urgenţă necesare în caz de infarct miocardic să fie făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, iar bolnavii să nu mai fie trimişi cu elicopterul SMURD sau cu ambulanţa în alte centre medicale din ţară. Întâi, recompartimentăm primul etaj din clădirea unde funcţionează Ambulatoriul de Specialitate, astfel încât să configurăm toate circuitele medicale de care este nevoie. Apoi, investim 6,4 milioane de lei pentru dotarea secţiei cu toată aparatură medicală de care au nevoie medicii pentru a monta stenturi, a face implanturi de stimulatoare cardiace sau a efectua coronarografii", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia, prezentată încă de la începutul anului de președintele CJ, într-un interviu acordat în exclusivitate cotidianului nostru, este realizată cu fonduri din bugetul propriu al instituției.

Citit 2319 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Mai 2020 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.