Patru „măsuri urgente” anunțate de Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”
Foto: libertatea.ro

Patru „măsuri urgente” anunțate de Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, sâmbătă seară, o serie de „măsuri urgente” care trebuie implementate după incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București, unde erau tratați pacienți COVID-19. În  urma tragediei, au murit șapte persoane.

Oficialul a anunțat, într-o conferință de presă, că va fi înființat un fond național pentru siguranța pacienților în spitale, iar în legătură cu pandemia de coronavirus va fi schimbată strategia de vaccinare: toate locurile noi pentru programare vor fi destinate vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice și cu handicap. „Sistemul sanitar are păcate vechi, de 30 de ani. Mai ieri am avut infecții nosocomiale, azi vorbim despre incendii și pandemie. Nu se știe ce altă grozăvie va veni peste noi mâine”, a spus Voiculescu.

El a precizat că va detalia, săptămâna aceasta, cele patru măsuri urgente pe care le-a enumerat. „Lucrăm deja cu IGSU la măsuri urgente care să vină să repare neregulile constatate. Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la controalele din 2020 (în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț - n.red.)”, a adăugat ministrul.

„A doua mare problemă: ruptura de informare dintre spitale, pacienți și respectiv aparținători. Personalul medical, fiind suprasolicitat, nu mai găsește resurse să comunice cu rudele pacienților. Al treilea lucru: un fond național pentru siguranța pacienților în spitale. O ultimă măsură, cea legată de aglomerarea spitalelor. Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil, să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați. 85 la sută din decese sunt la persoane peste 65 de ani, 91 la sută din decese la persoane care aveau deja boli cronice”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a precizat că pentru cei programați la vaccinare nu vor fi schimbări în acest sens.

Citit 2546 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 16:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.