Patru „măsuri urgente” anunțate de Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”
Foto: libertatea.ro

Patru „măsuri urgente” anunțate de Vlad Voiculescu, după incendiul de la „Matei Balș”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, sâmbătă seară, o serie de „măsuri urgente” care trebuie implementate după incendiul de la Institutul „Matei Balș” din București, unde erau tratați pacienți COVID-19. În  urma tragediei, au murit șapte persoane.

Oficialul a anunțat, într-o conferință de presă, că va fi înființat un fond național pentru siguranța pacienților în spitale, iar în legătură cu pandemia de coronavirus va fi schimbată strategia de vaccinare: toate locurile noi pentru programare vor fi destinate vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice și cu handicap. „Sistemul sanitar are păcate vechi, de 30 de ani. Mai ieri am avut infecții nosocomiale, azi vorbim despre incendii și pandemie. Nu se știe ce altă grozăvie va veni peste noi mâine”, a spus Voiculescu.

El a precizat că va detalia, săptămâna aceasta, cele patru măsuri urgente pe care le-a enumerat. „Lucrăm deja cu IGSU la măsuri urgente care să vină să repare neregulile constatate. Marți vom avea un raport care să prezinte stadiul măsurilor luate de la controalele din 2020 (în urma incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț - n.red.)”, a adăugat ministrul.

„A doua mare problemă: ruptura de informare dintre spitale, pacienți și respectiv aparținători. Personalul medical, fiind suprasolicitat, nu mai găsește resurse să comunice cu rudele pacienților. Al treilea lucru: un fond național pentru siguranța pacienților în spitale. O ultimă măsură, cea legată de aglomerarea spitalelor. Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil, să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați. 85 la sută din decese sunt la persoane peste 65 de ani, 91 la sută din decese la persoane care aveau deja boli cronice”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a precizat că pentru cei programați la vaccinare nu vor fi schimbări în acest sens.

Citit 2269 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 16:00

3 comentarii

 • postat de PATRIOTUL
  Luni, 01 Februarie 2021 16:18
  81.12.149.***
  Sistemul sanitar românesc este în colaps şi se ştie asta de multă vreme. De 30 de ani încoace niciun politician sau partid politic nu a ţinut cont că ceea ce s-a făcut pe vremea lui Ceauşescu trebuie întreţinut şi chiar modernizat la timp.
  Aşa s-a procedat şi cu Sistemele centralizate de încâlzire ale oraşelor. S-au lăsat de paragină, nu s-au modernizat, iar acum se vine cu soluţii pe genunchi pasând problema la cetăţeni să-şi monteze CT de apartament! Mare GREŞEALĂ şi PERICOL!
  E vremea să gândim nemţeşte şi să apelăm la specialişti când facem o investiţie, nu la politruci.
  ŢARA ARE NEVOIE DE INGINERI!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Luni, 01 Februarie 2021 07:51
  89.39.81.***
  Vorbeste acest ministru de aglomerarea spitalelor.Pai el care nu este medic dar se zice ca ar fi facut studii nefinalizate in strainatate ,poate sa explice cum este posibil ca inainte de 89 la o populatie de 22 milioane spitalele faceau si atunci greu solicitarilor este drept,dar acum la o populatie mai mica care locuieste efectiv in tara de aproximativ 18 milioane de cetateni cu acelas numar de spitale si inca un numar de clinici private ,el vine sa ne minta cu astfel de explicatii.Sa plece si sa lase locul unui medic care stie ce inseamna un spital si sanatatea unui popor.
  4
  6
  Raportează
 • postat de Adrian
  Luni, 01 Februarie 2021 00:06
  89.39.81.***
  Vladutz nu a fost ministru 1an si 2 luni si pe timpul lui ciocloș? Prima masura ar fi demisia si dupa mai vedem....ce masuri au luat dupa piatra neamt? Dar dupa socola?
  6
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.